General Zulim

Drage čitateljice i čitatelji!

Zadnjih par dana promatramo razvoj situacije u Ukrajini koji nas gotovo zasigurno podsjeća na 1990. kada smo i mi stariji uzimali puške u ruke i borili se protiv neusporedivo jačeg protivnika.


Među svim borcima, svakako se ističe i istaknuo jedan službenik iz Segeta koji je na sastanku osnivače skupine HDZ-a Trogir bio više ni manje nego tajnik.




Čuvajući sve tajne HDZ-a, prometnuo se u ključnu figuru Trogira, koji nije imao sreću da ga on vodi, već je svoje sposobnosti stavio na svoj Seget, gdje se i stacionirao. Preko trideset godina.

Bombe su padale, u zraku se osjećala nesigurnost, a taj hrabri mladić je uzeo pušku u ruke i odlučio da će zaštitit Seget od svih neprijatelja.

U isto vrijeme se borio u svom Segetu, na bojišnicama diljem Hrvatske i proglašen je jednim od najhrabrijih vojnika Hrvatske, koji je ranjen nebrojeno puta i na kraju mu je odobreno tek nešto sitno od invalidnine koju je zaslužio!

I dok je u isto vrijeme zdušno vodio općinu Seget i borio se diljem Hrvatske, paralelno je, uz sve obaveze studirao pravo u Mostaru (ili Splitu, još se nije odlučio). 

Dok su granate padale oko njega, jedno oko mu je bilo na nišanu, a drugo na rimskom pravu.



Zadnjih dana se priča kako NATO poziva brojne generale da pomognu Ukrajincima kako bi se uspješno obranili od neusporedivo jačeg protivnika. Jedna od generala koji će izaći iz mirovine i koji će se pridružiti i dati svu svoju vojnu ekspertizu kako bi se što prije okončao rat bit će ni više ni manje nego Vinko Zulim.

Nakon što je Putin čuo da NATO vadi Vinka Zulima kao džokera iz rukava, odmah je zaustavljeno prodiranje prema Kijevu, vojnicima je pao moral

S druge strane, brojni Ukrajinci kada su čuli da im se pridružuje Vinko Zulim u borbi, porastao je moral.

Čak i oni koji su mislili bježati, vratili su se u Ukrajinu, iščekujući Vinka Zulima koji će ih spasiti.

Brojne izbjeglice, koje će ovaj rat stvoriti, odlučit će spas pronaći u multikulturalnom Segetu, a usput će se odmah zaposliti u Općini. Da bi im se pomoglo, naravno, ne da bi se stvorila nova glasača baza.

Primjedbe