Potencijalni direktor "Hotela Medena"

U Segetu je uvijek zabavno.

Prije dva tjedna (1. 5.) je u Seget jedan čovjek, s obitelji došao na produženi vikend. S obzirom na to da mu se kuća nalazi neposredno uz zgradu općine, te je nekoliko puta dnevno prolazio pokraj one divne zgradu, verbalno je napadnut, i osumnjičen da je on "Segetska Komedija".

Samo još jedan dokaz kako se teror u Segetu vrši kada se god nađe prilika.

Ljudi više ne smiju ni prolaziti pokraj zgrade općine a da ih se krivo ne pogleda ili krivo optuži. To je samo dokaz kako naši voljeni "Zulimovci" u svakome vide neprijatelja. Valjda će jednom shvatiti da su sami sebi najveći neprijatelji.

Dakako, bilo bi im puno pametnije da malo pročešljaju svoje redove, ali o tome drugom prilikom.

Također, čitanost "Segetske Komedije" je dovela u ogromne neprilike (i sumnje) SDP Seget i njegove članove (Antu Ćaletu, Antu Projića, Ivana Vukmana Forgasa, Hrvoja Ševu i dr.). Ante Projić je demantijima pokušao osporiti moje tvrdnje, a stranačkim kolegama je naređeno da ga podrže u komentarima i da se "Segetska Komedija" iznapada. No, nije baš ostavilo traga, jer čitanost raste.

Iako SDP naizgled djeluje bolje od Zulima, ja protiv savjesti ne mogu ići i ponovno moram pisati o situaciji s direktorom "Hotela Medena".

Najveću štetu SDP-u je donijela priča o namještenom natječaju za novog direktora Hotela Medena. Naime, toliko su se prepali da su otvaranje kuverti koje je trebalo biti sinoć pomakli na večeras, jer čekaju da izađe nova priča "Segetske Komedije" u nadi kako se neće pisati o njihovo planu i potencijalnom novom direktoru.
No, ja sam ponovno, jako dobro upućen u situaciju.

Prije dva tjedna sam pisao kako točan naziv novog potencijalnog direktora "Hotela Medene" ne znam.

Nepravdu ću odmah ispraviti, te cijenjenu javnost upoznajem s novim  potencijalnim direktorom "Hotela Medena".
U pitanju je gospodin Velimir Vidak Buljan - igrač Ante Ćalete, poligona preko kojeg se planira izvući brdo novca.

No, tko je Velimir Vidak Buljan?
Prosudite sami, ja ću iznijeti činjenice.


- Bivši gradonačelnik (SDP) Makarske koji je oštetio grad za milijunski iznos.

- USKOK ga je teretio za sklapanje nelegalnih ugovora prilikom izgradnje gradske sportske dvorane od listopada 2000. do srpnja 2001. godine.

- Na teretu mu se stavilo da je nagovorio Tonća Kurilju (obrtnika iz Makarske i vlasnika obrta "Georad Makarska"), bez znanja Gradskog poglavarstva da sklopi s njim ugovor o iskopu i odvozu materijala s gradilišta športske dvorane.

- U ugovoru je navedena manja vrijednost radova kako bi se izbjegao javni natječaj, a zatim je iskopani materijal nasut na gradsku plažu i požarne putove umjesto da je odvezen na deponij.

- Kako bi se nelegalan posao bolje prikrio, sklopljena su još dva ugovora: o nasipanju plaže i požarnih putova, iako su već bili nasuti. Grad Makarska je ovim postupkom oštećen za oko 250.000 kn razlike u cijeni između više ugovorene i stvarne cijene izvedenih radova.

- Optužen je i za sklapanje štetnog ugovora kojim je Grad Makarska preuzeo na sebe naknadu štete od milijun kuna zbog uništenja opreme prilikom pada šatora postavljenog za Porin krajem ožujka 2001. godine. Konstrukcija se srušila zbog jakog vjetra, a otprije je bilo ugovoreno da u sličnoj situaciji odgovornost preuzme tvrtka "Intersound" d.o.o. Pula. Unatoč tome, Grad Makarska preuzima odgovornost i Vidak-Buljan izdaje nalog za isplatu 888 tisuća kuna čime je račun grada doveden u blokadu.

- Teretilo ga se da je kao gradonačelnik sklopio ugovor s privatnim poduzećem "Miva Mak", čiji je jedini vlasnik i zaključio posao o iznajmljivanju pokretnih kemijskih WC kabina tijekom ljeta 2001. godine potpisavši se u dvostrukom svojstvu.Temeljem navedenog ugovora isplatio je svojoj tvrtki 76.000 kuna.

- Optužen je i za krivotvorenje isprava u srpnju 2001. godine jer se na aneks ugovora s HTV-om potpisao kao gradonačelnik i službenim pečatom ga ovjerio iako je ranije smijenjen s funkcije.

Gospodin Vidak-Buljan je oslobođen optužbi.


- Sud je utvrdio da je Vidak-Buljan u vrijeme svog gradonačelnikovanja Gradu Makarskoj iznajmio svoje pokretne kemijske zahode, ali nije dokazano da je time povrijedio zakon. Oslobođen je, jer se Zakon o nabavi ne može primijeniti na poslove tako male vrijednosti.

- Sud ga je oslobodio i optužbe za sklapanje aneksa ugovora kojim je Grad Makarska preuzeo obavezu isplate štetu zbog nevremena HRT-u i kooperantskim društvima Pama Kod i Lite Prom, premda je u takvom slučaju odgovarala tvrtka Intersound. Vjetar je zapuhao uoči Porina i srušio šatorsku konstrukciju. Vidak je naložio da se s računa Grada isplati ukupno 888 tisuća kuna. Grad je to isplatio kako se održavanje Porina ne bi dovelo u pitanje.

- USKOK je odustao od optužbe protiv Vidak-Buljana i Tonća Kurilja, jer se ispostavilo da je ta solucija bila najjeftinija.


Napravit ću jednu paralelu.

Da, sud je oslobodio Vidaka-Buljana od optužbi, ali tu se javlja jedan interesantan "problem".

Svi smo upućeni u Zulimove odbore i članove koji mjesečno dobivaju svote i svote novaca. Svi oni odbori koje je Vinko Zulim osnovao, od odbora koji brine o elementarnim nepogodama, do odbora koji čuvaju ovce su LEGALNI.

MORALNI NE, ALI LEGALNI I U SKLADU SA ZAKONOM.

Ono što je Velimir Vidak-Buljan radio (i namjerava raditi) je u skladu sa zakonom , ali nije MORALNO.

Znate li da je gospodin Velimir Vidak-Buljan bio direktor kampa "Vranjica Belvedere"I to na SAMO PAR DANA, jer ga je novi vlasnik odmah zamijenio. Vidak-Buljan se time nije previše zamarao jer je dobio lijepu otpremninu, koju mu je sredio Ante Ćaleta. Sve legalno.

Iz svega navedenog možemo izvući jasan zaključak, a to je da se isti scenarij sprema i za "Hotel Medena".
Što će se na kraju zbiti, vidjet ćemo. Ja budno pratim svaki korak, te ću vas obavještavati.

Još jednom naglašavam kako ne pravdam Jakova Validžića.

Velimir Vidak-Buljan Segetskom SDP-u služi za legalnu krađu.

Eto, koliko god bi volio nešto dobro pisati, primoran sam pisati samo o ovakvim crnim stvarima iz Segeta.
Ali u svemu lošem redovito se nađe i malo dobra. Obitelj Zulim je dobila još jednog sportaša. Riječ je o Zulimovoj kćeri koja je ušla u svijet tenisa.
Ne bi mi bilo toliko zanimljivo da se i za njeno odvoženje na trening ne koristi službeno vozilo općine.

Blago USKOK-u; novi materijala za istragu i optužnicu se samo stvara!

Primjedbe