Lassie se vraća kući

Drage čitateljice i čitatelji!

22. srpnja 2020. godine ništa više nije bilo isto.

U Hrvatski Sabor stupio je glavom i bradom Vinko Zulim.

Prošlo je više od godinu i po od kad se naše Sunce, naš Vođa i naše Sve obraćalo naciji. U trenutku kada su svi mikrofoni i svjetla bila uperena u njega i u trenutak kada je izgovorio sudbonosno:

„PRISEŽEM!“ 

Kao jedan od najaktivnijih saborskih zastupnika često se pozivao na povredu Poslovnika, nudio amandmane i surađivao sa svim klubovima. 

U trenucima državnih tenzija, smirivao je kolege saborske zastupnike. Na hodnicima je pozivao na ručkove i večere ljevičare i desničare.

Svih je poštovao, svih je cijenio. Ponekad se znao porječkati s Katarinom Peović, ali brzo su zakopali ratne sjekire.

Nazivali su ga „dobrim duhom Hrvatskog Sabora“.

4. siječnja 2022. godine sve je utihnulo.

U sastancima užeg kabineta Vlade RH su se vodile polemike da se 4. siječnja proglasi danom žalosti, jer je iz tog velebnog doma izašao Vinko Zulim.

Sabor je odlučio uzimati minutu šutnje svaki dan zasjedanja kako bi odao počast najaktivnijem saborskom zastupniku od kada je ove domovine – Vinku Zulimu.

Članovi Odbora za obitelj, mlade i sport sa suzom u oku su ispratili posljednji sastanak s Vinkom Zulimom na kojoj je poručio da će svoju borbu za dobrobit obitelji, za uspješnu mladež i pravedan sport nastaviti u svom rodnom Segetu!

Svi su bez riječi slušali njegov monolog koji je trajao pet minuta. Uslijedio je pljesak prisutnih koji je sve nadahnuo da budu bolji ljudi.

Predsjednica Vesna Vučemilović i članice Odbora Ivana Kekin i Nada Murganić stavile su svoju ideološku podjelu sa strane kako bi se poklonili ovom velikom čovjeku koji se držao svih obećanja koje je najavio u Slobodnoj Dalmaciji.


Slična situacija bila je i u Odboru za pomorstvo, promet i infrastrukturu. Vinko Zulim održao je govor u kojem je pozvao sve prisutne na obilazak jedne od infrastrukturno najbogatije općine – Općine Seget! Obećao im je da će se za sve pronaći novca, jer u Segetu novca za reprezentaciju uvijek ima i uvijek će je biti. 

Predsjednik Odbora Pero Ćosić predložio je da se idući veliki brod koji proizađe iz uzletne hrvatske brodogradnje nazove po Vinku Zulimu.

Član Davor Dretar Drele predložio je da se iduća velika autocesta nazove po Vinku Zulimu.

Približio se trenutak njegovog službenog odlaska iz Sabora.

Pripremao se za taj teški trenutak, ali je znao da ga život vodi dalje.

Na izlasku su ga dočekali svi saborski zastupnici, zagrljeni susprežući suze što netko poput Vinka odlazi dalje u svijet, možda čak i u privatni sektor. Na trenutak su zaboravili na sve korona mjere.


Čak je i
Vili Beroš skinuo masku s lica kako bi se bolje čulo njegovo skandiranje: „VINKO MI TE VOLIMO!“

Vinko Zulim napustio je tu velebnu zgradu Hrvatskog Sabora.

Štafetu, kao u nekim boljim vremenima, predao je svom stranačkom kolegi Luki Brčiću na Markovom trgu koji je Vinku poželio puno uspjeha u budućoj političkoj karijeri.

Dok je ulazio u svoj službeni automobil i dalje je čuo pljesak svojih saborskih kolega s kojima je obećao ostati u kontaktu.

Nije bio tužan što je njegov saborski mandat završio. Veselio se budućnosti u Segetu.

Seget i njegovi mještani će mu vječno biti zahvalni. Ulaskom u Seget, koji je infrastrukturno najmodernija općina, osjetio je olakšanje, jer je ponovno tamo gdje  i što treba biti.

Načelnik u svojoj općini Seget.

Primjedbe

Objavi komentar