To mjesto nije za ambulantu, ja ne znam što oni tvrde njihovo je pravo da tvrde!

Drage Segećanke i Segećani!

Posljednjih mjesec dana slušamo i gledamo u medijima Seget više nego zadnjih 15 godina skupa. Svi gledaju koje je to ruganje od mjesta i u koji smo se cirkus pretvorili.

Doduše, nije da Seget od Zulimove vladavine nije cirkus...

Ispravak - konačno svi vide koji smo cirkus.

Kome se treba zahvaliti za tako nešto? 

Djeci!

Uz brojna događanja koja su bila u prošlom mjesecu, poseban naglasak ide na HRT-ovu emisiju Labirint i na Žednu Zagoru!

Dalmatinska Zagora je žedna.

To nije ništa novo, bit će žedna dok god je Vinko Zulim na vlasti.

Nakon što je u medijima izašla priča da je Željku Zulimu uskraćena cisterna vode, nastavila se priča u Bristivici, pa se nadovezala priča o ambulanti za koju nas načelnik Ivo Sorić uvjerava da se ne koristi, dok s druge strane imamo ljude koji svjedoče da se koristi.

Kome vjerovati?

Ljudima ili jednom potrčku Vinka Zulima?

Ivo Sorić kaže da se u nju ne ulazi i da se ona ne koristi. A što je sa slikom koja je objavljena na „Segetskoj Komediji“ prije dva mjeseca u kojem Ivo Sorić kao psić u stopu prati Vinka Zulima?

Zgrada se ne koristi! Bože sačuvaj!

Ta škola se koristi za izbore i za ambulantu, samo je očito Ivo Sorić učio od „najboljeg“ da se pravi blesav i glumi da to nije ambulanta.

Djeca za sada vode 1:0.

Uspjeli su dovući medije u Zagoru i prikazati Sorića kao nekompetentnog načelnika koji ništa ne razumije, osim činjenice da je i dalje potrčko Vinku Zulimu.

U prilogu se dobro pokazuju neki od brojnih problema koji muče Zagoru, ali u cijeloj toj priči najinteresantnije su izjave načelnika Sorića:

- Jedan mještanin tvrdi da ste mu vi nakon što je upozorio na neke propuste uskratili cisternu s vodom, je li to točno, upitan je načelnik.

- Nije točno, bože sačuvaj, rekao je Ivo Sorić, načelnik Segeta (HDZ).

 Voda mu nije stigla.

- Ja ne znam, on je zvao to je točno. Ja sam s njim imao jedan razgovor ako mu voda stiže za dan-dva ako nije primio on je mogao zvati kasnije, ali kaže da ne želi, dodao je načelnik.
Kaže da oni koji ne glasaju za vas.... - Bože sačuvaj, to nisu točne stvari, ja se tu mogu zakleti, istaknuo je Sorić.


Načelnik Sorić s druge strane govori i ovo:

– Gospodin Zulim ima moj broj mobitela i mogao me nazvati, a ne slati mailove. On je prvi koji je u Općinu poslao mail. To što tvrdi su priče za malu djecu – dodao je Sorić i poručio kako su u tijeku radovi na izgradnji vodoopskrbe za sva naselja zagorskog djela općine.

Čekajte da nazovem Vinka da vidim koja je točna priča!

Dakle, načelnik Sorić bi se trebao odlučiti je li ga gospodin Željko Zulim kontaktirao i je li s njim pričao ili nije?

Ovako otežava vjernoj sljedbi da mu vjeruje i da slučajno ne posumnjaju u istinitost njegovih riječi.

Na tvrdnju da mještani dolaze tamo i da i liječnica tamo dolazi i da su tamo kartoni do kojih može svatko, načelnik općine kaže da to nije ambulanta i da to nije mjesto gdje liječnica dolazi.


- To mjesto nije za ambulantu, ja ne znam što oni tvrde njihovo je pravo da tvrde, rekao je Sorić.


Izjavio glupost i ostao živ!

Pa načelniče, zar ne vidite kako se SRAMOTITE?


- Pojedini roditelji nisu htjeli dati da djeca idu u mjesnu školu nego su htjeli nešto više. To je njihovo pravo. Da je škola funkcionirala sigurno bi se uredila. U nju se ulazi i ona je devastirana. Godine 2019. dobili smo zahtjev da postoji interes za otvaranje škole. Odmah smo reagirali, otišli u županiju i dogovorili da se iduću godinu ide u izradu projektne dokumentacije i krene u rekonstrukciju. Nažalost se dogodio Covid. Ove godine smo dogovorili, što mi je župan i prije 10-ak dana potvrdio, da se ide u realizaciju i da će se ona otvoriti, rekao je načelnik Sorić. Obećao je da je djeci prilagoditi javni prijevoz.


Naravno da su roditelji krivi! Krivi su jer su glasali za HDZ! Krivi su jer 30 godina dopuštaju da uopće dođe do zatvaranja i urušavanja škole i ambulante!

- Mogli ste vidjeti da su počeli radovi za izgradnju zagorskog vodovoda. Počelo se kopati. Vjerujem za koju godinu, a kada točno ne mogu reći, da će procuriti prve kapi vode u zagorskom dijelu, rekao je načelnik.


Jesu li to radovi koje je financirala Općina Seget ili Europska unija?


Bilo je još nekih akcija koja su djeca radila, ali ova je mislim napravila najveći efekt i prikazala vladajuće i one koji glasaju za njih kao klaunove!


Djeca rade dobar posao. Međutim, čini se kao da su se zaletjeli i da će se kroz koji mjesec ispuhati.

Neću ništa predviđati, ali ovakvu vrtu presinga kao i kontinuiteta će teško zadržati naredne četiri godine.

Možda nas i iznenade.

Primjedbe

Objavi komentar