100 dana ničega

Drage čitateljice i čitatelji!

Neki dežurni dušobrižnici bi rekli kako naš vrli načelnik Ivo Sorić ništa ne radi i kako je on samo potrčko starog načelnika Vinka Zulima!

To nije istina, a kao dokaza su slike koje obišle cijelu Splitsko-dalmatinsku županiju i šire. Naravno, neobjektivni, neistiniti, nehrvatski i nevjerski portali nisu o tome pričali! Ni riječ!

U društvu našeg velebnog saborskog zastupnika bili su zamjenik Blaženka Bobana Stipe Čogelj i Dino Lončar, nekadašnji član zlatne mladeži HDZ-a. Valjda su odlučili da bi bilo dobro malo provesti vremena u okolnim općinama sada kada je HDZ ponovno na vlasti u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

To je sasvim druga tema o kojoj će bit više vremena u budućnosti.

Kao što je već bilo rečeno i kao što treba napomenuti, na Domovinski pokret ne treba trošiti ni riječ.

Bilo kako bilo, došli Stipe i Dino u posjet Općini Seget i uz nadu da će ih dočekati načelnik Ivo Sorić, dočekao ih je i Vinko Zulim! Naravno, zar je bilo za očekivati da će Vinko Zulim prepustiti nešto svom pulenu da radi bez njega?

Nakon kraćeg nagovaranja, odlučili su krenuti na putovanje života preko Zagore riskirajući svoj život.

Načelnik Ivo Sorić i najaktivniji saborski zastupnik u Hrvatskoj i šire Vinko Zulim su usred žege, među najtoplijim danima u godini u kolovozu odlučili izdvojiti jedno cijelo popodne za svoje mještane!

Zapamtite tu žrtvu kad budu izbori!

Posjetili su Bristivicu, Prapatnicu i Ljubitovicu kako bi se uvjerili da se bager pomaknuo nakon više od 100 dana! Ne kaže se slučajno da se prvih 100 dana vladavine ne gleda, ali evo, naš vrli načelnik iza sebe već ima brojne uspjehe, od Segetskog lita koje je bilo najposjećenije u Splitsko-dalmatinskoj županiji, do nekih kapitalnih projekata koje će nekad spomenuti.

Svi im se jako veselimo!

Svojim prodornim pogledom, najaktivniji saborski zastupnik promatrao je uređenje škole u Prapatnici koje napreduje svojim tokom, zbijajući pritom šale na račun sumještana koji su glasali za njega.

Put ih je uskoro naveo do Bristivice.

Ivo Sorić, svojom prisutnošću gledao je što bi se trebalo napraviti oko područne škole u Bristivici. Zaključio je da je ista u vrlo lošem stanju i da je potrebno pod hitno napraviti nešto za istu.

Kada je svoju misao izgovorio, pogledao je prema najaktivnijem saborskom zastupniku koji je potvrdno kimnuo i dopustio mu da i on dobije pet minuta slave.

Možda je uređenje škole u Bristivici jedan od brojnih kapitalnih projekata koje uvijek spominje?

Ulaskom u samu školu, Vinko Zulim je bio zadovoljan nad pustoši koju je ostavio. Čak je u kadru i kutija s (vjerojatno) prošlih izbora koji nisu pribrojani. Nije ni čudo da je HDZ pobijedio.


U pripremi je dovođenje vode, izgradanja nove trafostanice u Bristivici, izgradnja škole…

Sve su to stvari koje su bile obećane valjda prije trideset godina. Jesu li ljudi dobili vodu?

Nisu.

Je li im se škola u međuvremenu u Bristivici raspala?

Očigledno. 

Je li se i sve ostalo raspada?

Apsolutno.

Unatoč svemu, Zagora će i u budućnosti glasati za Ivu S... Vinka Zulima.

Zašto?

To pitajte njih.

Primjedbe