Šampion neaktivnosti!

Drage čitateljice i čitatelji!

Saboru je krenula ljetna stanka i uvijek se broji tko je koliko govorio, koji amandmani su predloženi, tko je bio najaktivniji, tko nije ništa radio...

Svima je jasno tko je to najmanje aktivan u Saboru! Pa naš vrli (bivši) načelnik Vinko Zulim!

I u Saboru nas sramoti!

Od prošlog ljeta do ovogodišnje ljetne pauze, jedina Zulimova riječ u Saboru bila je – „prisežem“!

No, što je to točno Vinko Zulim prisegnuo?

„Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.“

Koliko se to Vinko Zulim svojom čašću savjesno i odgovorno zauzimao za svekoliki napredak Republike Hrvatske? Koliko je on to pripomogao?


Prisjetimo se njegovih riječi kada se tek saznalo da će isti ući u Sabor:

„Bit ću gorljivi zagovornik svega što će donositi boljitak mojoj općini, županiji i prije svega našoj Hrvatskoj. Posebno ću se zalagati za bolji položaj mladih, za programe koji bi mogli popraviti demografsku sliku u Hrvatskoj i osnažiti ukupno socijalno stanje u državi. I za sport, to svakako.“

To su riječi koje treba stalno ponavljati.

***
Od drugih aktualnih stvari, treba svakako spomenuti i Segetsko lito o kojem se, ruku na srce nije ni znalo da je organizirano, ali ipak treba ustvrditi da je udarac u stražnjicu korak naprijed.

Ovo je najbolja kvaliteta koja se može pronaći na internetu.


Dobro je postaviti pitanje - gdje je Segetsko lito bilo svih ovih godina?

***

I šlag na kraju je druga sjednica Općinskog vijeća Općine Seget. Ako ste među onih 10 Segećana koji je niste pogledali, bacite pogled.

Možda vam puno stvari bude jasnije i shvatite kako je to do sad funkcioniralo.


U Segetu se igraju. Samo ne djeca, nego oni. I tako već 30 godina.

 

Pogotovo kad vidite tko vam sjedi u vijeću i što govore. Pogotovo kad zaborave da kamere snimaju i da mikrofon snima.

Također, drago mi je primijetiti da neutralna tajnica Anđelka Sučić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Strize Ha. Ha. Ha. prate Segetsku Komediju (možda je i oni pišu, ipak imaju jako puno insajderskih informacija?) i preuzimaju nadimak djeca (odnosno dičurlija) koji je prvi put spomenut na Segetskoj Komediji.

Neka djeca nastave s igranjem "Sabora"! Napravili su dobar posao što su otvorili "Sabor" i što su nam pokazali što se točno događa "iza kulisa".

Idući put neka dovedu i fotografa da uhvate sva ona izbezumljena lica kad počnu postavljati pitanja koja počinju s "KOLIKO".

Neću hvaliti djecu, jer se još moraju pokazati. Neke stvari im se od iduće sjednice neće moć uzimati kao neiskustvo.

Moraju biti aktivniji, koristiti pravo na sve svoje mogućnosti u „Saboru“, od korištenja po dva pitanja na svaku točku dnevnog reda (svakog vijećnika), poznavati Poslovnik i Statut Općine Seget...

Kampanja se vodi četiri godine.

Ali bilo kako bilo, promjene su vidljive.

Barem u našem "Saboru".

Primjedbe

  1. Neke stvari im se od iduce sjednice nece moci uzeti kao neiskustvo, ali tek od iduce, nakon iduce. :) Mladi su, jos uce, a ovi, trenutni - postavljaju i grade svoj kult licnosti, diktaturu i teror 30 godina.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar