Seget - Mjesto sretnih lica!

 Drage čitateljice i čitatelji!

Evo nas već u srpnju i naš Seget, pod palicom Vinka Zulima, pardon Ive Sorića, nikada nije izgledao ljepše!

Radi se punom parom, a Seget je mjesto sretnih lica, kako cijenjena novinarka Lenka Gospodnetić piše.

Sretnici koji žive u Segetu, kao i oni koji dolaze na ljetovanje (jer nitko ne dolazi samo jednom!), Seget su upisali u svoje srce!


Pa evo, osobno poznajem nekoliko turista koji 
više nikada ne namjeravaju doći u Seget i koji Seget nisu upisali u svoje srce! Razlog – osim što je jedno od najneurednijih mjesta, nema ničega!

Članak započinje raspravom o podrijetlu naziva Segeta. Dok jedni Seget smatraju barom ili baruštinom, drugi smatraju da je Seget nastao od mađarske riječi „Siget“ koja označava pustoš, pustinju ili „Sziget“ što označava otok.

Seget je nakon vladavine Vinka Zulima čisti primjer bare koja je isušena. Sve je pokradeno, sve je zgađeno i očito je da će Ivo Sorić nastaviti istim tempom, pa i dalje se nerijetko ispred općine vidi parkiran automobil Vinka Zulima, koji dolazi provjeravati što se radi!

U tekstu se spominje i dugovječni hrvatski političar Josip Manolić koji je u Segetu počasni građanin! Novinarka se nije sjetila postaviti pitanje zašto je spomenuti počasni građanin. Zanimljivo.

Ponosan sam što sam počasni građanin Segeta!

Ali prava ekskluziva tek dolazi!

U Segetu je odnedavno i supermarket „Tommy“!

Svaka čast! Imamo dućan otvoren u jednom pretežno turističkom mjestu! Pokraj njega imamo i Studenac! Možda se uskoro otvori i neki novi dućan poput Plodina?! Gdje bi nam bio kraj! 

Ne smijemo zaboraviti ni na to da imamo i Ribolu! 

To je ekskluzivan dućan koji ima samo Seget!

Spuštanjem u selo, naša novinarka dolazi do zapanjujućih otkrića! Na divnoj šetnici koja je zadnji put očišćena nikad ugodno časka s autohtonim Segećanima koji (uglavnom) hvale ljepotu Segeta i kako je u Segetu najljepše!

Nema tu ništa čudno, bilo je i onih koji su gadili mjesto, pa oni nisu završili u novinama!

I dolazimo do šećera na kraju!

Glavom i bradom, novinarka je naletjela na Ivu Sorića, koji je zamijenio, ni manje ni više nego, KARIZMATIČNOG Vinka Zulima!

Zbilja, novinarka nije mogla upotrijebiti bolji naziv od karizmatičnog?!


I naravno,
Ivo Sorić pun energije, dobro raspoložen u plavoj majici agilno odlazi s jednog na drugi sastanak kako bi Seget izveo na pravi put!

Odmah ide na važne stvari! Dobivena su sredstva u visi od 145 milijuna kuna koje općina nije mogla financirati zadnjih 30 godina!

Gradi se i vrtić, koji kasni već godinu dana i čije penale će plaćati svi Segećani!

Spominje se i ribarska fešta, kulturno ljeto…

Blago Segećanima u ovoj pustoši!

Ovo je zasigurno neki novi HDZ koji će od Segeta napraviti Monte Carlo!

Primjedbe