Čestitaj rođendan, ne budi panj!

Drage čitateljice i čitatelji!

U ponedjeljak, 8. ožujka poseban je dan za općinu Seget

Za sve one koji ga još nisu upamtili (a smatraju ga samo običnim danom žena), važno je da ga zapamtite jer je navedeni datum rođendan vrlog nam načelnika, Vinka Zulima!


Još davne
1954. godine, 8. ožujka na svijet je došao čovjek koji je oslobodio Seget od svih zala i uveo isključivo prosperitet u općinu. 

Trenutni zastupnik u hrvatskom parlamentu, diplomirani pravnik (iako se doduše, ne zna se još je li diplomirao na Sveučilištu u Splitu, jer je ne službenim stranicama Hrvatskog sabora napisao da je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, dok je u svojoj biografiji napisao kako je u vremenu obnašanja funkcije općinskog načelnika izvanredno studirao te je 24. studenog 1997. godine diplomirao na Pravnom fakultetu u Mostaru; vrlo vjerojatno je odgovor treći, odnosno da nije diplomirao nigdje!) i član Hrvatske demokratske zajednice će u ponedjeljak od stožera dobiti posebno odobrenje za okupljanje unutar zgrade općine, a potencijalno i ispred nje!

Razlog je očit, potrebno je jesti janjetinu, a ista se neće moći jesti s maskom na glavi! Potrebno je za promjenu malo Segećane počastiti, ipak je u pitanju izborna godina.

Ne može se sada više toliko trošiti novca na vlastite ručkove i večere, izborna je godina, bit će bakalara i domaćica ove godine!

Treba sada nešto tobože kopati, asfaltirati koji komadić puta, podijeliti koju kunu, kako bi vuk bio sit, a ovce na broju!

A kako jedna lasta ne čini proljeće, jučer je čak i župan Blaženko Boban došao posjetiti Ljubitovicu kako bi uz djecu zasadio dvadeset stabala, svako po jednom djetetu.



Zasadi stablo, ne budi panj, naziv je akcije koja je sama po sebi dobra. 

Župan je donirao sadnice i to je također lijepo!

Kada vidite u pozadini trošnu školu u koju se vjerojatno od izgradnje nije ulagalo i shvatite da je pomalo paradoksalno saditi stablo u mjestu koje u 21. stoljeću i dalje nema vodu!



Ali to ništa nije važno!

Načelniku je u ponedjeljak rođendan, ništa drugo nije važno!

Sretan 67. rođendan našem vrlom načelniku!

Primjedbe