Ušutkani šerif

 Drage čitateljice i čitatelji!

Upravo pratimo sjednicu Sabora na kojoj smo posvjedočili ne ukidanju obvezatne članarine za Hrvatsku gospodarsku komoru. Koliko je to dobro za poduzetnike i imaju li oni kakve koristi od navedene je vrlo upitno.

No, zašto spominjem navedeni zakon?

Već se danima po medijima provlače imena Darija Hrebaka (HSLS) i Radimira Čačića
(Reformisti)
koji su tobože liberali, a glasuju za nešto što se ne slaže s njihovim načelima. Ni prvi ni zadnji koji su prekršili svoja „uvjerenja“.

Ono što mediji nerijetko zaboravljaju napomenuti je to da se među 76 ruku potrebnih za većinu nalaze i tihi pojedinci koji su podjednako krivi za donošenje među kojima je i naš uvijek aktualni načelnik, sunce to sam ja, Vinko Zulim.

Bez problema bi se mediji mogli fokusirati i na Vinka Zulima, tim više što uopće ne priča u Saboru!

Svi smo znali da je jak na riječima kada je u svom selu, ali da se ni jednom nije oglasio u Saboru? Više puta smo o pričali kako ga u Saboru nema za vidjeti ni za čuti, a Slobodna Dalmacija je prije par dana navela mogući razloga zašto se ne javlja za govor (osim što ga nije briga).

Nakon već opjevanog trenutka u kojem je Vinko Zulim zastupnicu Radničke fronte, Katarinu Peović, na prvom radnom danu napao uz riječi da su joj „preci bili koljači“. Jedna „europska stranka“ HDZ-a si nije mogla dopustiti takvo barbarsko ponašanje da se slična situacija ponovi.

Zulima je u svoje tajne odaje pozvao premijer Andrej Plenković. U nadi da će mu ponuditi neko ministarsko mjesto, pun nade je otišao kod svog šefa. Nadao se ako ne ministarstvu financija (u Segetu se ipak iskazao), onda barem ministarstvu turizma i sporta (tu se Kuverta iskazala).

Nažalost, ništa od toga…

Premijer mu je predložio da se u Saboru više ne izjašnjava, a naš vrli načelnik se navedenog prijedloga očito odlučio držati. Nije ga ni briga, plaćeno mu je da ne govori i samo diže ruku za (uglavnom) štetne zakone (kao aktualna HGK).

Od 22. srpnja 2020. godine do 21. siječnja 2021. godine zaradio je:

  • 7.893,00 kn za zastupnički paušal (dnevnice za službena putovanja)
  • 3.033,33 kn za odvojeni život
  • 13.680,00 kn za upotrebnu osobnog automobila (zapamtimo da u „svom selu“ koristi općinsko vozilo!)
  • 3.033,00 kn za cestarinu
  • 3.759,00 kn za hotelski smještaj
  • 11.100,24 kn za najam stana

Uz to dobro bi bilo spomenuti i mjesečnu bruto plaću od 24.500,36 kn, odnosno 17.891,44 kn neto plaće.


A to je tek početak...

Dakle, na saborskog zastupnik kojem je plaćeno da šuti u Saboru koji je formiran prije pola godine, narod je platio preko 130 tisuća kuna. A da ne pričamo o skoro 30 godina vladavine u Segetu.

Gdje je sav taj novac?

Gdje to sve ide?

Siguran sam da odgovore na ova gore pitanja Vinko Zulim neće dati, jer mu je rečeno da šuti.

I za kraj, uz tišinu i ne javljanje u Saboru, dobro je spomenuti rečenice koje je Vinko Zulim spominjao pred prvu sjednicu aktualnog saziva Sabora:

„Bit ću gorljivi zagovornik svega što će donositi boljitak mojoj općini, županiji i prije svega našoj Hrvatskoj. Posebno ću se zalagati za bolji položaj mladih, za programe koji bi mogli popraviti demografsku sliku u Hrvatskoj i osnažiti ukupno socijalno stanje u državi. I za sport, to svakako.“

Primjedbe