Bez rezultata.

Drage čitateljice i čitatelji!

Kao što svi dobro znamo, Hrvatski sabor ima 151 zastupnika, od kojih je jedan i jedini, naš Vinko Zulim.

Veliki broj njih, zbog udaljenosti od mjesta stanovanja, ima pravo koristiti stanove koji su državni ili oni koji su unajmljeni od privatnih vlasnika.

Dakako, od njih 151, čak 63 koristi unajmljene stanove. Uzmimo u obzir da je primjerice Vinku Zulimu nemoguće putovati svaki dan od Segeta do Zagreba, tako nešto je opravdano.

Mjesečno, država na takve stanove (po zastupniku) plaća do 2.500,00 kn najam stanova + trošak režija od 500 kn.

Ponovno, to nije neki bogzna koliko veliki trošak za nekog tko radi svoj posao kako spada i aktivno sudjeluje u radu Sabora.

Nažalost, naš načelnik ne upada u skupinu koja "svoj posao radi kako spada i aktivno sudjeluje u radu Sabora". On ne radi svoj posao ni u Općini Seget.

Na dosadašnjim sjednicama, Vinko Zulim je izgovorio samo jednu jedinu riječ:



Čovjek bi rekao, napadate ga bez veze, možda Parlametar.hr nije ažuran, možda Vinko Zulim sudjeluje u pojedinačnim raspravama, možda replicira, obrazlaže Amandmane, možda se koji put javio za povredu poslovnika, da zaštiti kolege koje su bezobzirno napadnute!


Brojevi govore drugačije:



U nastavku su i sva zastupnička i pitanja i inicijative koje je pokrenuo:




Ako se samo vratim koji mjesec unatrag, prisjetit ćemo se što je Vinko Zulim za Slobodnu Dalmaciju izjavio:




Kao gorljivi zagovornik svega što će donositi boljitak njegovoj općini, županiji i prije svega njegovoj Hrvatskoj, nije se baš pokazao.


I dok se Vinko Zulim valja u svojoj fotelji, svjestan kako će naredne četiri godine u Saboru provesti u jednom lijepom hladu, s pristojnom plaćom za sav muk, naknadu za život u stanu i potencijalnu naknadu za odvojen život (naravno, ako se već za istu nije odlučio), naš Seget "odumire".

Ususret blagdanu Gospe od Ružarija i 456. obljetnici spomena Segeta, inertnost općine je sasvim očekivana. Umjesto da se ugledamo na okolna mjesta koja dijele nagrade, predstavljaju projekti koji su napravljeni i oni koji će unaprijediti život u općini SegetSeget je vječito crna ovca.

Ali, uskoro će početi priča o dovođenju vode u Zagoru, obnovi škole i dvorani.

A ovce će slušati.

Možda dogodine u ovo vrijeme situacija bude bolja. 

Ako ne tada, onda barem za 500. obljetnicu Segeta.

Primjedbe