Saborski memoari #1

U svom novom odijelu, ponosno je ušao na saborska vrata, poštujući epidemiološke mjere, svojim HDZ-ovcima je „dao lakat“.

S lijeve strane je ugledao koljače“ iz Možemo! na koje se nije osvrnuo, jer su ipak irelevantni za većinu koju zahvaljujući ručici Vinka Zulima ima točno 76.

Bespućima hodnika koji su vodili do srca Sabora, naišao je na Milorada Pupovca i Borisa Miloševića.

Na trenutak je zastao da se sjeti jesu li i oni poput „koljača“ iz Možemo! ili su u pitanju veliki domoljubi.

Spomenuti trenutak koji je trajao kao vječnost (trebalo je izbrojati svih 76 ruku) je naprasno prekinut dolaskom Vilija Beroša koji ih je međusobno upoznao.

Davši im lakat, Vinko Zulim je shvatio da su i oni „njegovim“ te im je uz osmijeh poručio kako im vjeruje do kraja.

Kada se konačno našao u Saboru, ogledao se po prostoriji i shvatio da je doživio svoj san od kada je izabran za tajnika HDZ-a Trogir prije 30 godina!

Šetajući među budućim kolegama saborskim zastupnicima, naišao je na svog Antu Sanadera postavljajući mu brojna pitanja, od kojih je nekoliko puta ponovio pitanje zašto je baš on u galeriji? Obećavši mu da će se vratiti u prve redove čim prođe korona virus, pomalo razočaran otišao je na svoje mjesto.

Rečeno mu je da se danas ne javlja za riječ, jer će ionako predugo trajati konstituirajuća sjednica. Jedino je trebao ustati na himnu i ponosno prozboriti „prisežem“.

S ponosom u glasu izjavio je prisežem“ nakon čega je upitao kolegu pokraj sebe kada će biti pauza za ručak.

Svjestan da u saborskoj menzi neće moći potrošiti 7.000,00 kn, zadovoljio se s ručkom kojeg je platio sitnišem. Nakon ručka, uslijedila je kava koja bistri misli i pomaže u donošenju ispravnih odluka. Jasno je bilo da je odlazak na kavu bila pogreška.

Ugledavši Katarinu Peović, zastupnicu Radničke fronte najednom je osjetio čudan nalet mučnine i bijesa. Zbog 491 dana provedenog na svim bojištima diljem Hrvatske, sjetio se svih ratnih strahota i koljača.

Instinktivno je ustao i počeo vikati na Katarinu Peović vičući da su njeni preci bili koljači!

Zahvaljujući kolegama iz HDZ-a, navedeni incident ostao je na verbalnoj razini, a kroz rekordno vrijeme, Vinko Zulim je sve okrenuo na šalu, jer ga je uskoro čekao naporni rad u sabornici.

Ostatak sjednice proveo je u galeriji, s redovitim pogledima na sat i zijevanjem uz promišljanja kako će ovaj saborski život biti lijep.

***

Drage čitateljice i čitatelji, kao što vidite, imamo saborskog zastupnika iz našeg Segeta!

S pozamašnim brojem od 2260 glasova u cijeloj IX. izbornoj jedinici, odnosno 2,65% ukupnih glasova koje je osvojio HDZ, dobili smo saborskog zastupnika!

Iako su brojni komentatori bili skeptični glede ulaska dotičnog u sabor, isti nas je iznenadio i s 12. mjesta je ušao među veličanstvenih 151.

Dakako, da se Seget pita, preferencijski bi ušao Vinko Zulim s nadmoćnih 1141 glasova, odnosno 76,57% ukupnih glasova HDZ-a.

Ono što je posebno „zabrinjavajuće“ je činjenica da bi Vinko Zulim i u Trogiru ušao preferencijski s 420 glasova, odnosno 20,56% ukupnih glasova HDZ-a.

U Kaštelima je osvojio pristojnih 151, a u Senju i Vodicama je dobio po 3 glasa.

Sljedba Vinka Zulima je toliko jaka da je u Bibinjama dobio jedan glas!



Unatoč svemu tome, 22. srpnja čovjek za kojeg se vežu brojne afere, o kojem već godinama pišu novine i portali, koji je zahvaljujući koruptivnim radnjama sebi i svojim potomcima osigurao „pristojnu“ mirovinu svečano prisegnuo kako ćesvojom čašću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno iodgovorno!

Za one koji se brinu hoće li Vinko Zulim napraviti nešto konstruktivno, odgovor iz Slobodne Dalmacije:


Svima je jasno da više ne svjedočimo Segetskoj komediji nego Hrvatskoj komediji!

Primjedbe