Lista broj 13 / Preferencijalno broj 12

Drage čitateljice i čitatelji! 

Danas slavimo, odnosno slavimo već od dana kada su predstavljeni svi kandidati u IX. izbornoj jedinici u koju spada i naša općina Seget. Naše molitve i želje su uslišane! HDZ je ovaj put nadmašio sebe i među svoje redove za sabor je svrstao i našeg vrlog načelnika Vinka Zulima.

Tako je 19. lipnja u Muzeju antičkog stakla u Zadru predstavljen pobjednički tim u IX. izbornoj jedinici.

Redali su se tako jedan po jedan. Na pozornici su se ovim redoslijedom pojavljivali veliki sinovi i kćeri naše domovine:

Ivan Malenica, Grozdana Perić, Ante Sanader, Marijan Kustić, Rade Šimičević, Nediljko Dujić, Luka Brčić, Josip Bilaver, Branka Juričev-Martinčev, Anita Pocrnić-Radošević, Nikolina Baradić…

Uslijedila je tišina, sve oči su bile uprte u jednog punašnijeg proćelavog gospodina koji je svojom pojavom (i stasom) pokrio reklamu „Sigurna Hrvatska“, odnosno slogan HDZ-a.

Muzejom se prolomio pljesak od kojeg je antičko staklo umalo popucalo. Oduševljenje je frcalo, oči su zasjale i više ništa nije bilo isto.

Slijedom takvog oduševljenja svih prisutnih, Vinko Zulim je izustio za što će se boriti u saboru. Pričao je o jednom čarobnom mjestu zvanom Seget gdje teku rijeke kave s bakalarima, gdje keksi Domaćica rastu na stablima, gdje se novac dijeli šakom i kapom…

Takav delirij trajao je dobrih pola sata.

Nakon Vinka Zulima, uslijedili su Josip Begonja i Božidar Kalmeta, koji su nakon dotičnog dobili slabašan pljesak. Očekivano.

Ankete nisu bile blagonaklonjene HDZ-u. Osjetio se nemir i nervoza u zraku, čelnici stranke su bili pred kolapsom, ali na sreću svih prisutnih, Ante Sanader je iz džepa izvukao as zvan Vinko Zulim.

Vinko Zulim se pojavljivao na svakom poslati na predizborne skupove te ponavljati što ih sve očekuje, ako glasuju za HDZ, odnosno ako glasuju za njega.

Tako je 27. lipnja u Hotelu Alkar u Sinju Vinko održao svoj govor.


Međutim, dva starija pojedinca u pozadini (imena poznata redakciji) su ispijajući pivo raspravljali o punašnom čovjeku koji je pričao o bajkama u koju će našu Hrvatsku pretvoriti. 

„Ma je l' ovo onaj s janjetinom?“ upita prvi.

„Koja janjetina?“ začudi se drugi.

„Ma onaj s indexa, čekaj da nađem.“ 

Dok je u Google upisivao „seget indeks janjetina“, njegov prijatelj je suzih očiju pratio i upijao sva obećanja koja mu je nabrajao punašni gospodin koji je sakrio reklamu „Sigurna Hrvatska“. Prvi je ispustio mobitel iz ruke i povjerovao kako će ga baš ovaj gospodin povesti u bolju budućnost. 


Zaokružite listu broj 13 i preferencijalno broj 12. Nećete pogriješiti! 

Vinko Zulim je uspio završiti na listi za sabor, na Vama je da ga zaokružite kako bi ušao u sabor, kako bi plemenita krv bila zastupljena u saboru i kako bi se naš vrlni načelnik izborio za Seget. 

P. S. Za one koji vjeruju da je Domovinski pokret bolji izbor, a žive u I. izbornoj jedinici, zaokružite listu broj 10 i preferencijalno broj 6 - Domagoj Bešker, nećak Vinka Zulima. U slučaju da isti prođe, u saboru ćemo imati dva predstavnika iz općine Seget!

Koje li nas tek tad blagostanje čeka!


Primjedbe