Općina Končar

Drage čitateljice i dragi čitatelji!

Nakon što se krajem prošle godine digla nepotrebna buna oko toga koliko je Vinko Zulim sa svojim pajdašima pojeo našeg novca, konačno se i to stišalo i više se o Vinku Zulimu ne priča.



Tu i tamo se spomene njegovo velebno nasljeđe koje je ostavio u svom voljenom Segetu, ali sve se nastavlja po starom.

Kao što smo svi očekivali, naša (već sad bivša) predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u drugom krugu dobila većinu. Doduše samo u Segetu.

Od 2485 glasova, predsjednica je dobila 1613 glasova. Uzmemo li u obzir relativno slabu izlaznost od 59,66%Općini Seget, Vinko Zulim može biti zadovoljan svojim udjelom i siguran sam da je vrh HDZ-a ponosan na njega!

Hvala ti moj Vinko!

Međutim, postavljaju se brojna pitanja: „Trese li se Vinku Zulimu fotelja? Je li ovo njegov postepeni pad? Nazire li mu se kraj?“

Naravno da ne! Kada budu pravi izbori za načelnika/načelnicu (😉), Vinko će urgirati na vrijeme i asfaltirat će se svi segetski putevi; od onih koji su mu oduvijek bili vjerni, do onih koji će se za 200 kn prodati.

Ali o tome više drugom prilikom…

Ono što ste svi prošle godine zasigurno primijetili dok ste šetali Medenom jest da je u Segetu došla tzv. „invazija“ radnika s Tajlanda, Filipina, Indonezije

Očigledno je da Končar ne zapošljava naše radnike, nego uvozi jeftinu radnu snagu. Zašto to radi?

Na vama je da odlučite zašto.

Osim što se u Hotelu Medena radi na veliko i na široko, Končar postepeno kupuje i okolne hotele, pa je tako u 11. mjesecu kupljen i „Hotel Ola“.

I sami smo bili svjedoci kako je naš velebni načelnik preko noći srušio svoju (nikad završenu) vilu.

Zašto je tako jedno lijepo zdanje preko noći uništeno?

Priča se da će se tamo izgraditi nekakav hotel.

Priča se da će to izgraditi u kombinaciji s Končarom.

Nije slučajno ni to što su Hotel Medena i neprežaljena vila Zulim dovoljno blizu da se napravi jedan kompleks hotela čiji „vođe“ će biti, u najmanju ruku, zadovoljni.



Bilo kako bilo, gdje ima dima ima i vatre, a hoće li nešto zbilja biti od svega ovoga, vidjet ćemo.

Dok mi čekamo, Končar i Zulim se bogate, stranci su nam nova radna snaga, a Segećani, oni koji bi jedini trebali nešto dobiti, stagniraju.

Primjedbe