Ekološki osviještena općina


Drage čitateljice i čitatelji!

Naš dragi načelnik Vinko Zulim je u posljednjih mjesec dana postao ekološki osvještenija osoba od Grete Thunberg. Naime, osim što ste svi primijetili kako je naš Seget preko noći izgubio brojne kontejnere, Vinko Zulim je potpisao ugovor o poboljšanju vodno-komunalne aglomeracije.

VINKO ZULIM SE BRINE O VAMA, A VI TO NE CIJENITE!

Doduše, kako je Vinko Zulim na putu za UN gdje će održati veliki govor o važnosti ekologije i napretku Općine Seget poslao je svog vjernog zamjenika Ivu Sorića koji je u ime svih potpisao ovaj projekt od velike važnosti.

Svakako, navedeni projekt je od velike važnosti za našu općinu, ali nekako sam dojma da su iz općine bili primorani potpisati navedeni dokument. No, o tome više drugom prilikom.

Bilo kako bilo, kontejnera više nema, sada će naš dragi koncesionar Michieli-Tomić stavljati nedefinirano veliki novac u džep, dijeliti to s Vinkom Zulimom, a budale će i dalje plaćati sve veće i veće namete.

Mali čovjek velikog srca.

Osim navedenih ekoloških promjena, naš dragi načelnik je napadan od strane jednog novinara na index.hr. Žalosno je da se takve stvari ispituju našeg načelnika i sasvim je opravdana njegova ljutnja.

Zašto uopće komunicirati s nekim tko je neobjektivan, neistinit, nehrvatski i nevjerski?

Naime, kako se već dobro zna, naš vrli načelnik je uz svoje vjerne sljedbenike u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine potrošio nemalih 295.704,19 kuna za reprezentaciju.

Od toga, Općinsko vijeće potrošilo je 124.562,00 kuna, a Vinko Zulim, 171.142,19 kuna. Ne želim implicirati da Vinko Zulim može pojesti više od Općinskog vijeća, ali brojevi mu ne idu u prilog!

Kako su "poglavari" Općine Seget i dalje uvjereni da je novac koji raspolažu samo njihov i kako nikom ne trebaju polagati račune. Novac je tu da se troši, zar ne?

Uz saznanje kako je vrlo teško već nekoliko desetljeća nositi breme transparentnosti kojom se općina Seget dići, Vinko Zulim (odnosno tkogod već u zgradi općine zna pisati mailove) odgovorio je kako je navedeni novac potrošen na hranu točnije mesni proizvodi, mliječni proizvodi, riblji odnosno plodovi mora, voće i povrće, slastice, kruh i piće žestoka pića, gazirana pića, topli napitci, vino, pivo, prirodni sok, mineralna.

Kako možemo vidjeti, dio tih slastica i gaziranih pića bilo je prisutno na sastanku sa županom.

Gospodin župan je zaslužio da ga se počasti!

Bilo kako bilo, nadajmo se da će Zulim uspješno opravdati ove mizerne troškove i nastaviti u tonu ekološki osviještenog Segeta.

Nastavi li tako, Seget će uskoro postati mjesto vrijedno življenja. 

Uostalom, zar bilo kome od onih 1991 glasača koji su glasovali za Zulima, bolje treba?

Primjedbe