Najodvratnija građevina na Jadranu

Drage čitateljice i čitatelji!

Na index.hr se pojavio članak u kojem su čitatelji slali fotografije najodvratnijih građevina na Jadranu.

Bilo je za očekivati da će se pojaviti i neka zgrada iz Segeta, barem nešto derutno, nešto što je očiti primjer korupcije...

Iako je konkurencija jaka i uključuje estetski prekrasne zgrade poput navedene:


mora se priznati da jedna od navedenih svakako svima nama najdraža i najprisnija srcu.

Doduše, nismo upoznati sa situacijom ostalih zgrada koje su se pojavile na navedenom natjecanju, ali ipak znamo kakva je situacija s idućom zgradom, zgradom koja se ističe među svim ostalima.



Molim Vas da svi glasujete za navedenu kućicu kako bi se popela na vrh ljestvice i osvojila prestižnu titulu.

Trenutno je „samo“ 394 ljudi glasovalo za navedenu kao najružniju, a ako se skupe svi, uključujući i onih vjernih 1991 glasača koji su na proteklim izborima Vinku Zulimu pružili ruku pomoći da nastavi sa svojom vladavinom, popet ćemo se na prvo mjesto!

Šteta što navedeni fotograf koji je poslao ovu sliku nije malo krenuo sa šetnjom po poznatoj šetnici za koju se ove godine izdvojilo točno 0,00 kn kako bi se barem malo popravio cjelokupan dojam šetnice.

Ne treba biti preko godine, Segećani su ionako naviknuli na to da je sve derutno, ali barem ovih jadnih nekoliko turista koji su ostali i koji vjerno dolaze, jer ih nije brige ili onih koji otiđu u Seget, jer su smještaji u okolnim mjestima puni.

Barem da se zbog njih malo uredi sve.

Neće to baš toliko opteretiti proračun!

Da je nastavio šetati i fotografirati, imao bi što vidjeti: od nedostatka kanti za smeće, rasvjete koja je i dalje aktualna samo na određenim mjestima, pa do podijeljenih koncesija koje su dobivene po „odanosti Vinku Zulimu.“

Iako je trend opadanja turizma u Hrvatskoj više i nego očigledan, Seget je pravi primjer kako se stvari ne bi trebale raditi!

Posljednja rečenica u tekstu glasi ovako:

Pomozimo izdvojiti odurne građevine koje zaslužuju rušenje.

Očigledno je da u Segetu ne zaslužuje rušenje samo navedena kućica Vinka Zulima, već i ostatak šetnice i svih nakaradnih koncesija koje su rađene i podijeljene u zadnji čas.

Najžalosnije pak u čitavoj priči je činjenica kako jadan Vinko Zulim nije još uspio u svom naumu uređenja kućice i konačnog preseljenja.

Šteta je što svoje pozne godine ne provodi u havajskoj košulji, koktelom u ruci i pogledom na svoj Seget, odnosno ono što je ostalo od njega.


Primjedbe