Koncesije amo, koncesije tamo

Drage naše čitateljice i čitatelji!

Srpanj je već došao, temperatura se zadržava iznad 30 stupnjeva, turistička sezona se polako približava svom vrhuncu, a u našoj dragoj Općini Seget sve stagnira.

Zahvaljujući našoj Turističkoj zajednici koja radi punom parom, aktivnosti koje se dešavaju u sklopu Segetskog kulturnog ljeta su vrlo raznolike. Pronađite sve aktivnosti na navedenoj stranici. 

Na web stranici Općine Seget možete sve pronaći.

Provjerite i na Facebook stranici sve dodatne informacije.

A kante za smeće, ako ih i ima u ovakvom su stanju.

Medena, koja je u nekim sretnijim vremenima bila prosperitetnija, danas više ne izgleda ni kao sjena tog razdoblja.

Od cjelokupne šetnice koja se nije sredila vjerojatno od vremena kad je izgrađena, pa do sitnica poput nedostatka osnovnih stvari poput kanta za smeće, puno govori o brizi za turiste koji su jedini izvor konkretne zarade u Segetu.

Ako ste imali sreće unazad nekoliko mjeseci prošetati Medenom, gotovo ste sa sigurnošću mogli ugledati jedno stablo u moru odmah pokraj hotela Jadran koje izgleda kao savršena preslika stanja u kojem se nalazi naš Seget i do čega ga je doveo Vinko Zulim.

Utapa se, a nikako se ne može utopiti do kraja.

Srećom, vrijedni redari/vatrogasci su, kada su turisti postepeno počeli dolaziti, upregnuli sve snage kako bi ga izvadili iz mora i kako više ne bi bio preslika naše općine. 

Na istom mjestu jedan stup javne rasvjete je nedefinirani period bio na podu iste te šetnice.

O ostatku šetnice da i ne pričamo; svaki drugi stup javne rasvjete ne radi ili radi u trenutku kada nikoga nema. Čim netko prođe ispod njega, odmah se kvari i treperi.

Nije ni čudo da je situacija takva kakva jest. 

Mogu vas uvjeravati svi da je sezona dobra, da ima turista više nego ikada, ali činjenica je da su turisti nezadovoljni. Nije ni čudo, jer apsolutno nikakvih događanja nema.

Nikakvih pomaka nema od unazad par godina. Situacija bi se eventualno mogla definirati kao da stagnira, iako je svake godine sve gore i gore.

Neuredna šetnica, nasipanje žala, dodjela dodatnih besmislenih koncesija... sve je to recept za propast.


Također, valjalo bi napomenuti kako se novac Segećana i dalje troši vrlo rastrošno. 

Našem vrlom načelniku je nestalo novca, pa se ove godine podijelilo još nekolicinu dodatnih besmislenih koncesija, ali je uvjet bio da se novac mora uplatiti unutar par dana kako bi se blagajna napunila za potrebe kvalitetnog ophođenja Općinom Seget.

Bilo kako bilo, prošetajte se Medenom i uvjerite se na svoje oči kolika smo prćija postali.

Primjedbe