Reprezentativna Općina Seget


Drage čitateljice i čitatelji!

Vinko Zulim ponovno u medijima! Gle čuda! I ništa se neće promijeniti i nitko neće na to reagirati. Svakako je pohvalno što je to na Index.hr bio najčitaniji članak.

Opet po meni drvljem i kamenjem!

Pa, počnimo ispočetka.

U Općini Seget je od razdoblja 1. siječnja do 31. prosinca 2018. na reprezentaciju godine potrošeno ugodnih 295.704,19 kn. Reprezentacija podrazumijeva nešto od navedenog: troškovi ugošćenja, darovi, odmora, športa, rekreacije, zakup automobila, plovila, zrakoplova, kuća za odmor i slično.

Poznajući našu Općinu, u pitanju su gotovo sigurno bili samo ručkovi i večere zbog kojih svi i izgledaju „ugodno popunjeni“.

Od navedenih 295.704,19 kn naš načelnik je potrošio 171.142,19 kn. Moglo bi se reći da čovjek može pojesti i popiti! Ostatak od 124.562,00 kn je potrošilo Općinsko vijeće.

Split nas ne zanima toliko, ali usporedbe radi, gradonačelnik i zamjenici su u istom razdoblju prošle godine potrošili 5.643,00 kn, odnosno 165.499,19 kn manje od našeg načelnika.

Split je potrošio 489.559,00 kn odnosno 193.854,81 kn više od Općine Seget.

Ako se podijele troškovi s brojem stanovnika, grad Split je potrošio oko 2,7 kn po glavi stanovnika, dok je naša Općina Seget po glavi „popila“ oko 60,9 kn. Samo zato što može.

I nikog očigledno nije briga.

Glede samog razgovora gospodina novinara Vladimira Matijanića i vrlog nam načelnika dipl. iur. Vinka Zulima nema se što puno komentirati. Vinko Zulim je oduvijek bio neodgojen i busao se u prsa kada god je imao priliku.

Neistinito, nehrvatski, nevjerski…

Sve su to opisi kojima bi se Vinko Zulim najbolje opisao.

Svima koji su takvi ne daje odgovore.

Naravno, Vinko Zulim nikada ne daje odgovore, tko je ovaj novinar i zašto se on uopće usuđuje pitati ga bilo što o njegovoj „vlastitoj prćiji“.

Dok je novinar i dalje pokušavao saznati barem nešto glede navedenih troškova, Zulim je nastavio s floskulama, govoreći kako u trenutku kad postanu hrvatskiji i vjerskiji s njim će pričati bez problema.

Mene također zanima, kako se to postaje hrvatskiji i vjerskiji?

Može li Vinko Zulim napraviti javnu raspravu glede hrvatstva i (z)vjerstva?

Slika i prilika našeg načelnika.

Ono što me jako pogađa je što ovaj novinar na „komunistički blagdan“ zove našeg načelnika koji je radišan i 1. svibnja koristi za rad i boljitak svoje Općine! Kako li se usuđuje uznemiravati ga?!

Pomalo je žalosno što se u 2019. godini ne može doći do mail adrese načelnika jedne općine.

S druge strane, valjda to dovoljno govori o Segetu koliko je zaostao.

Čak i da je novinar uspješno saznao mail adresu, zar bi se itko udostojio odgovoriti? Što bi napisali? Da, jeli smo i pili smo na račun i to je naša stvar.

To je naš novac i tako ćemo funkcionirati dok budemo živi.

Poziv lokalnom svećeniku don Nikoli Galovu je samo dodatan šlag na torti. Zanimljivo je primijetiti kako don Nikola „nema ništa protiv Vinka Zulima“. Očigledno nitko nema ništa protiv Vinka Zulima.

Neka nama našeg vrlog načelnika.

Ne znam zašto se itko više iščuđava silnim stvarima koje se (ne)dešavaju u Općini Seget.

Naravno da na vlasti nije demokršćanska stranka.

Naravno da je na trgu otvorena kavana.

Naravno da crkva nema parkiralište.

Naravno da je nereda u komunalnim stvarima.

Naravno - dok je Vinko Zulim na vlasti.

Primjedbe