Paradise Papers

Drage naše čitateljice i čitatelji!

Drago mi je što Vas mogu obavijestiti da i Seget konačno ima jednu svjetsku osobu. Nažalost, to nije zbog neke inovacije, hvale vrijedne akcije ili postignuća, već zbog lopovluka.

Pogađate, riječ je o novom vlasniku Hotela Medena (i trogirskog brodogradilišta) koji se našao bok uz bok sa svjetskim poznatim ličnostima (poput Bono Vox-a ili Madonne) zbog fantomskih firmi preko kojih je prao novac i ostvarivao porezne prijevare.


I baš od svih mjesta diljem Lijepe naše (a i šire) eto njega u Segetu!

Kao da nije dovoljno što je na vlasti isto tako jedan najobičniji prevarant. Očito uz njega mora biti i najveći trenutni „investitor“ koji bi trebao spasiti Hotel Medenu i njene radnike.

Vjerojatno je čuo kako je dole u Segetu, tko je u vladajućoj strukturi pa mu je to bio veći raj od svih ovih porezno rajskih otoka. 

Onaj tko nas duže vremena prati sjetit će se da smo o navedenom gospodinu pisali u nekoliko navrata i da će se sve to otkriti.

Eto, mogu konstatirati da se to i dogodilo…

Neće tu nastradati samo Hotel Medena, već je upitna i situacija svih radnika Brodotrogira (njih 800). Naime, slijedeće godine kroz svibanj ističe pet godina od preuzimanja škvera i država se povlači iz cijele priče.

Tada gospodin D. K. postaje vlasnik i s njim može što god hoće. Kako čujem, plaće nisu redovite i nisu prema dogovoru već sada. Što će biti tek kada država ne bude imala nikakav nadzor u svemu tome.

Užas.

Seget kao da je magnet za sve te kriminalce.

Jednostavno je u nekoj lošoj fazi već 27 godina. Faza u kojoj ne da se stagnira, već se konstantno nazaduje. To je faza u kojoj kriminalci poput ovog „poduzetnika“ i načelnika stvari kroje kako je njih volja.

No znaju i oni da neće tako uvijek ići.

Vrijeme radi protiv njih.

Mladi odrastaju i doći će na scenu „neki novi momci“ koji će ih zgaziti.


U konačnici, nakon kiše uvijek dolazi sunce.

Primjedbe