Noć vještica

Drage čitateljice i čitatelji!

Ovaj petak je zadnji petak u ljetnom računanju vremena i svi pomičemo satove jedan sat unatrag. Neki se zalažu da ta praksa ukine, neki ne, ali u našem Segetu to je razdoblje kada počinje tzv. uspavani dio godine; nema koncesija, nema nasipavanja plaža, otvaranja raznoraznih objekata, nema ni asfaltiranja i sl.



Sad nam dolazi ono standardno dijeljenje jednokratnih pomoći, bakalara, domaćica nakon čega slijedi mrtvilo i spavanje (za sve osim Zulima) tamo negdje do Uskrsa kada ponovno ide podjela svih blagodati gore navedenih + dodjela koncesija.

Kako to već ide, krajem listopada se u našu kulturu (polako ali sigurno) ušuljava Noć vještica, dan u kojem se tjeraju zli duhovi, priziva blagost zime, čuvanja zasađenih plodova i slično. 

Na ulazni prag kuće postavljaju se izrezbarene bundeve da budu što strašnije, a iznutra se stavlja svijeća kako bi loše duhove usmjerile na pravi put.

Nekako mi je ovo događaj baš za Općinu Seget.

Tu zlih duhova i izgubljenih duša imate na pretek masu ovih zlih duhova. Možda bi se svi trebali držati ovoga tako da svaka kuća u Segetu (koja je normalna i ne glasa za Vinka Zulima) izrezbariti nekoliko bundeva koje imaju lice Vinka Zulima (što strašnije!) kako bi se svi loši duhovi i stvari otjerale.

Ispred Općine bi trebalo izrezbariti i kamion bundeva (prijevoz možete naručiti i u Kole inteligencija d.o.o. ) tako da stvar bude sigurna. 

Možda bi napokon istjerali sve one demone i vještice iz Općine koji naše mjesto i doveli u ovakvo stanje, neprestano je gurajući unazad iz dana u dan.


Kada pogledamo susjedne Općine, stvari koje se rade (nemojmo se zavaravati; ni tamo stanje nije bajka) i pokušaji da se barem puževim korakom približe boljitku svog mjesta, spodobe iz Općine Seget svakim danom ubrzavaju unazad. I ići će tako sve dok im se bude dalo.


Ili će narod morati uzeti stvari u svoje ruke i zapaliti sve te vještice.

Primjedbe