Ustaše i partizani

Drage čitateljice i čitatelji.

Danas ću kratko, jer sam se jučer vratio iz Segeta i potrebno mi je malo vremena da se vratim u sivilo Zagreba.


Naime, jučer sam prolazio Trgom maršala Tita, a već danas sam prošao Trgom Republike Hrvatske.

Osim toga, upitna je većina u Saboru, te je pitanje hoće li jedna spomenploča HOS-a biti dovoljna da ubrza nove izbore.

I kada pročitate novine i portale, pogledate vijesti, ponovno se pojavljuju teme koje su nam svima od važnosti – ustaše i partizani.

To su teme o kojima svi pričaju, kojima nam mažu oči. A za to vrijeme standard je lošiji, struja poskupljuje i hrana koju jedemo je lošija (i skuplja) od susjednih zemalja.

Ne znam znate li, ali to su redovito teme na sjednicama vijeća u Segetu.

Vinko Zulim redovito na sjednicama za sve probleme krivi partizane, potiče slavljenje NDH, te sve svoje oponente naziva komunistima.

Sjetimo se samo riječi koje su dočekale novinare kada su došli u Seget provjeriti situaciju i glasine da se peče janjetina na dan uspostave NDH:

„Zar ste i vi došli na proslavu 10. travnja, dana NDH u Seget? Ajde, zapišite da je Seget jedini u Hrvatskoj taj dan proslavija. A triba se time podičiti, neka znaju za nas. Ako ne znaju za naše velike projekte, bar neka smo po tome poznati. Jeste li razgovarali s načelnikom Vinkom Zulimom koji je danas zatvorija Općinu i posla radnike na janjetinu u Boraju jer slavi NDH. Šta se čudite?! Cili Seget o tome danas govori. Ali, u Segetu je pola komunista, a slavi se NDH.“

Nemojmo zaboraviti ni svečani Beliburški vod predvođen Općinom Seget koja je isti taj put platila kako bi dobila određeni broj glasova na izborima.


Uvijek se govorilo kako je lanac jak koliko i njegova najslabija karika.

Zašto se čudimo ovim temama? Zašto to nije ništa novo?


Pa Seget je najslabija karika svih Općina.

Primjedbe

  1. Sranje na sranje, ustase na partizane ,a zulum i bratija zivi od nase grbace kao i ostatak sranja na sranje u ovoj vukojebini od "drzave" , pa jedite sranje jer sam na vasoj grbaci.
    Jel znate zasto?
    ZATO STO STE SEGETSKO SRANJE NA SRANJE, HEHEHE. ..

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar