S vragom došlo, s vragom otišlo.

Drage čitateljice i čitatelji!

Polagano smo zakoračili u jesen i još jedna ljetna sezona je iza nas. Svi tvrde da je bila izuzetno uspješna, te da je broj turista iz dana u dan bio sve veći.

Zulimovcima je sigurno dobro – broje zarađeni novac kojeg su stekli preko ilegalno dobivenih koncesija.

Kako čujem, nešto se upravo događa Ivanu Tomašu, bratu zamjenice načelnika dr. mag. dipl. ing. Ane Tomaš. Ivan nije toliko loš koliko ga poznajem. Sigurno nije ni blizu pokvaren kao i sestra Ana, ali ga upravo sustiže ona iz naslova – s vragom došlo, s vragom i otišlo.

Ne mislim sada na one neke stvari koje se pričaju u kuloarima (iznuđivanja koja je odrađivao u mladosti) i koja nisu dokazana.

Pričam o posljednjim stvarima koje je radio s Vinkom Zulimom, a to je skrivanje i ranije većih količina novca ukradenih iz Općine.

Ivan se preko ogromnog broja ljudi navodi kao bitna karika u Zulimovoj kriminalnoj organizaciji.

Za njega je odrađivao izbore, no kada se krenula raditi brza cesta Trogir-Split, Zulim ga je, odnosno njegovu tvrtku, preko svojih veza u županijskim cestama (gdje je bio član NO) pogura kao jednog od važnijih izvođača radova.


Kupovali su se bageri, kamioni, mehanizacija, luksuzni automobili…

Obrt se razvijao i to sve novcem iz Općine.

Poslovi su se dobivali, naplaćivali, novac se izvlačio i davao natrag Zulimu. Dobitna kombinacija.

Cesta je više-manje gotova, za obrt “Skipper” više nema posla na tom gradilištu i navodno se bageri, kamioni i automobile prodaju na veliko. Više nema potrebe za njima.
Obrtu nakon dugo vremena ide loše.


Zulim se neće izgubiti i pronaći će nove načine i nove “Ivane Tomaše”, a za tebe se Ivane nadam da ti je barem žao što si napravio.

Primjedbe