Reforme, reforme, reforme...

Drage čitateljice i čitatelji.


Idući tjedan započinje javna rasprava o Zakonu o lokalnoj samoupravi. Ne brinite, nije u pitanju gašenje Općine Seget (i sličnih parazitskih općina)!

Radi se na spašavanju preuranjenog gubitka vlasti lokalnih šerifa.

HDZ naime namjerava zakonskim izmjenama spriječiti rušenje načelnika, gradonačelnika i župana u slučaju neizglasavanja proračuna. Tim zakonskim izmjenama pokušavaju izbjeći brojne prijevremene izbore.

U našem Segetu je situacija takva da nitko ni ne pogleda proračun, a u trenutku izglasavanja Vinko Zulim ponosno stoji, a ostali vijećnici pognutih glava dižu ruke za propast Segeta.

Ova zakonska izmjena nas se nažalost ne tiče, jer je u proteklih šest mandata (i u ovom rekordnom sedmom) Vinko Zulim uvijek imao većinu.

Također, među najavljenim izmjenama koje priprema minister uprave, Lovro Kuščević, spominje se ograničavanje broja mandata (navodno na dva mandata) gradonačelnicima, načelnicima i županima.

Ova izmjena nas se itekako tiče, ali sam poprilično siguran da je ovo čista floskula. Pa većina HDZ-ovaca i jesu na vlasti godinama. Kada bi se nešto ovakvo uvelo, siguran sam da bi se napravila iznimka za Općinu Seget, jer je Vinko ipak previše napravio.

Javna rasprava o navedenim zakonskim izmjenama će trajati do mjesec dana, nakon čega će zakon vlada usvojiti i poslati ga u parlament.

Svakako bi trebalo spomenuti i dio “reformacija” oko branitelja.

HDZ-ova vlada priprema i brojne izmjene kod branitelja. Ukinut će Registar branitelja (što znači da se više nećemo moći diviti Zulimovom 491 danu) i otvorit će se mogućnost brojnim veteranima koji do sada nisu dobili status branitelja da ga i dobiju.

Čisto da se ne zaboravi.

Vjerujem da će Vinko Zulim urgirati i povući svoje veze kako bi brojna gospoda koja trenutno u Općini nemaju status branitelja isti i dobila.

Ipak svi oni svoj Seget brane od zlih ljudi koji bi možda i htjeli nešto napraviti za bolji život.

Primjedbe

  1. A brate mili reciklaže od vijesti na ovom blogu....
    Daj budi malo inovativan i ne kopiraj tuđe vijesti koje su pročitane 7 dana prije tvojih revolucionarnih članaka.
    Pada ti rejting s ovim brabonjanjem.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zulimovac kreten se naša komentirat...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nauci citat izmedju redaka fukaro segetska jer da sam taj, mislis da bi me bolija qurac za tvoje proljeve.
      A ti kenjaj po standardnom segetskom njonjanju ishlapljelih seratora.


      Izbriši
  3. Imamo drzavu i 99% debila u njoj.

    OdgovoriIzbriši
  4. " Komunisti će se prepoznati u fašističkom okruženju, naći, okupiti. Pravo rodoljublje, bez nacionalističkih idiotizama će pronaći svoje borce.

    Svijet se kreće ka neminovnom razrješenju krize.

    Mi, crvene krvi, crvene ideje smo već pod crvenom zastavom. Zaboravljamo sujete, osobne ambicije, naći ćemo se oči u oči, stisnuti si ruke i napraviti prvi, najteži i najvažniji korak ka boljem sutra.

    Vrlo brzo. Uskoro. Pripremite se drugarice i drugovi! " ....

    KORAL

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar