Analiza strateškog razvojnog programa Općine Seget do 2020.

Drage moje čitateljice i čitatelji.

Proteklog tjedan sam se (koliko mi je vrijeme dopuštalo) zabavljao analizirajući još svježi „Strateški razvojni program Općine Seget do 2020.“.

Dokument je prepun gluposti, te ću izdvojiti samo par detalja preko kojih će se jasno ocrtati licemjerstvo kojim ovaj dokument odiše.

Dakle, citiram: 
„Strategija razvoja općine Seget može se smatrati ključnim dokumentom kojim će se odrediti smjer razvoja općine, kako gospodarskog tako i društvenog, a s krajnjim ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života i zadovoljstva svih stanovnika iste.“

Ovo je dokument zbog kojih će život svih u Segetu preko noći postati bolji. Potičem Vas da isti pročitate, jer ćete se nakon njega toliko bolje osjećati.

"S obzirom na starost izgrađenih objekata u kojima se odvija osnovnoškolsko obrazovanje i djelatnost potrebno je dodatno i znatno ulaganje u objekte ali i dodatno osuvremenjivanje inventara objekata. Općina Seget je dobila suglasnost od resornog ministarstva na dokumentaciju za izradu dokumentacije za dogradnju i nadogradnju osnovne škole „Kralja Zvonimira“ u Segetu Donjem, te školske športske dvorane."

Da, konačno će se na toliko inzistiranje Općine da dobije novac izgraditi športska dvorana! A da ne pričamo kako će se škola srediti u toj mjeri da se strop više nikada neće urušiti!

Čisto da se ne zaboravi.

Sportski objekti deficitarni su na području Općine. Prema dostavljenim podacima od Općine izgrađenih sportskih objekata nema, a nisu navedene kulturne aktivnosti koje se odvijaju u sklopu Općine. Neovisno o odvijanju ovih dviju djelatnosti područje općine Seget bogato je kulturnom baštinom koja je obrađena detaljno u poglavlju prirodnih resursa i kao takva predstavlja iznimnu podlogu za razvijanje kulturnih aktivnosti, posebno kada se promišlja o sprezi kulture i turizma, čija je organiziranost obrađena u poglavlju društvene djelatnosti. KUD Seget je aktivno prvenstveno kroz najpoznatije Segetske mažuretkinje (Europske prvakinje) i KUD Labišnica koji njeguje nematerijalno dobro zaštičeno od UN poznatu „ojkavicu“.

Naravno da nema nikakvog sporta niti ikakvih kulturnih događanja. Zanimljivo je primijetiti kako nema spomena Kulture udruge Seget 1564. Vjerojatno, jer nije baš povezana s Općinom i Zulimom.

Ostatak teksta koji je napisan su obične floskule i nabacivanje podataka za koje postoji vjerojatnost da nisu ni istiniti.

A da ne pričamo o gramatičkim greškama.

Zanimljiv mi je i onaj popis stanovništva.

Zanima me jesu li u taj popis uključili i fiktivne birače koji uvijek dolaze pred izbore?!

Žalosno je vidjeti na što se novac troši.

Umjesto da se nešto konkretno provelo i da se barem postavio temelj za dvoranu ili nešto slično, oni novac troše na analiziranje onog što je potrebno za Općinu Seget.

Pa osvrnite se oko sebe!

Sve je ruralno, sve je uništeno – dodatne analize su nepotrebne.

Primjedbe