Počelo je...

Drage čitateljice i čitatelji, sve vas skupa lijepo pozdravljam.

Kako čujem Vinko Zulim je u velikoj ofenzivi kupovine izbora!

Navodno mu svakodnevno niču novi potencijalni suparnici na predstojećim izborima, pa ne želi ništa prepustiti slučaju.

Iako bi prijašnjih izbora čekao barem travanj za razgovor o koncesijama i ciframa, ovaj put je krenuo u siječnju i to s konkretnim brojkama i isplatama.

Za sada je preko udruge Sidro, lovačke udruga Kuna, DVD Vranjica i segetskih mažoretkinja izvukao, pod alibijem donacija, nekoliko desetaka tisuća kuna koje već dijeli za glas/ove.

Navedene udruge su, preko svojih predsjednika, odnosno predsjednice poligon koji ima uhodanu šprancu kako to ide.

Oni predaju zahtjev kao ono nešto im treba, zatraže određenu svotu, Vinko Zulim im odobri dio, oni to izvuku s računa i stave gotovinu u optjecaj. 
Uhodana praksa!

Knjigovodstvo se po uobičajenoj špranci uopće ne vodi; određeni nadležni inspektorati se potplaćuju (Dražena Grga) da ne dođe nekakva provjera i to je sve.

Novac je na ulici i spreman za mahanje ispred nosa potencijalnim biračima.

Da stvar bude gora prošli tjedan je čak na službenim stranicama Općine Seget bila odluka o davanju određenih sredstava navedenim udrugama.

Obavijest je bila na službenom web-u jedan dan i makli su je.

Znam da jako veliki dio vas ne prati službeni web Općine Seget, pa se postavlja i pitanje zašto bi? Ali evo savjetujem svima da ponekad bacite oko, jer zna biti jako zanimljivih stvari.

S obzirom na to da su ovi Vinkovi potrčci u vijeću izglasali da on može raspolagati s iznosima do 200.000,00 kn (dvjesto tisuća kuna) bez da se ikome pravda on to jako dobro koristi.

Tako osim izvlači na jednostavan način novac iz brojnih udruga i obrta, kao npr. Milat commerce, Ino print, obrt Žilica, obrt Ive Grga Kole, MAPA3 i sl.

Od sada pa do svibnja će promet preko tih računa biti posebno velik jer kako čujem glasovi će ovaj put imati rekordnu cijenu.

To mi je posebno drago jer izgleda da su ljudi poslušali i Segetsku komediju koja je dodatno začinila stvar.

I još će jer ćemo, kako vrijeme bude odmicalo i približavali se izbori, izlaziti s činjenicama (ekskluzivama) koje smo čuvali za vrijeme koje dolazi. Vinko Zulim se boji više nego ikada prije, dokaz je i ovo što je stavio obavijest o donacijama koje nikada ranije nije stavio.

Bile su jedan dan, ali dovoljno dugo da Segetska Komedija sa svojim ljudima to vidi i obznani svima koji nisu vidjeli.

Dakle, Vinko je odradio nešto po proceduri jer sad posebno pazi da si dodatno ne zakomplicira ionako jako teško predstojeće vrijeme koje će ga koštati jako puno novca i živaca.

Da stvar za njega bude gora, Segetska komedija će diktirati cijenu glasova.

Vinko, zovi Antu u županiju da se nađete na parkingu onoga trgovačkoga centra i da donese još barem dvije torbe novca.


Trebat će ti.

Primjedbe