Božićne radosti!

Drage čitateljice i čitatelji.

Već smo debelo zagazili u prosinac, mjesec darivanja, mjesec ukrašavanja naših domova i gradova, mjesec vremena kojeg provodimo u krugu naših najbližih, a kad je riječ o Segetu, nalazimo su u mjesecu najveće krađe i malverzacije.

Mjesec krađe i malverzacije po više točaka. Prvo već spomenuto ukrašavanje – treba nabaviti jelku, ukrase za jelku, okititi rasvjetne stupove...

Jelka je već donesena, a kako mi javljaju i tvrtka Merzes stavlja ukrase na rasvjetne stupove, a naručeni su i ukrasi za jelku.

Svake godine se ostavi u proračunu neki novac za tko kako bi sve to bilo lijepo i na mjestu.

Standardno, pa tako i treba raditi, zar ne?

Pa da, svi to rade.

No, u Segetu je to sve malo drugačije.

Novac za božićnu jelku, rasvjetu i ukrase se ostavi u vrijednosti manjoj od 90.000,00 kn i svake godine se potroši.

Dakle, svake godine nova jelka, 5-6 ukrasnih vrpci za bor i nekoliko „Marija“ koje izgledaju kao da imaju planet oko glave i anđela koji izgledaju kao da pušu cigaretu (a kupljeni su prije 15-20 godine) Segećane koštaju taj novac.

Toliko o tome, a dizajn je kao da ga je osmislio pijani daltonisti.

Najveći dio za sve to ide tvrtki "Merzes" koja postavlja te „predivne“ ukrase.

Nemojmo zaboraviti ni našeg inteligentnog vilenjaka prijevoznika Ivu Grgu Kolu koji je zadužen za transport jelke.

Naplati transport kao da je prijevoz iz Laponije.

Ovi Zulimovci koji ne znaju što je i gdje je Laponija neka istraže po internetu. Ako ni to ne znaju, neka se jave Vinku da im pokaže.

Osim novca koji je predviđen i korišten za „ukrašavanje“ malo se zamrači i preko darivanja (djeci u vrtićima, školi i slično. (znam da niste to nikada doživjeli, ali potroši se i na to). Često zna biti i socijalnih jednokratnih pomoću od cca 200 kn, čisto da se nađe, a usput se osigura i glas na izborima.

Nekima je stvarno dobro u Općini.
Treba nešto novca ostaviti i za domjenke, te za radnike i radnice (za njih i nešto donjeg rublja iz Victoria's secret) u Općini i sve vanjske suradnike.

A svi se organiziraju u obližnjem restoranu Barba, Kokrlja i slično.

Pojest će se, popit će se, provest će se i potrošit 30.000,00 – 40.000,00 kn, napisati duplo više, razlika podijeliti i svi siti i zadovoljni.

Da Vam ne punim glavu previše, sami znate koliko je žalosno sve što se događa u vremenima kada jako veliki broj ljudi (pa i Segećana) ne zna hoće li uopće imati za Božić.

No sve se to da riješiti i to vrlo brzo.

Kada već sustav i država baš ne funkcioniraju, Vi imate priliku kazniti ih već za 5 mjeseci, poslati ga u zaborav, pa kad dođe nova ekipa na vlast, neka se oni pozabave njegovim zatvaranjem gdje mu je i mjesto – iza rešetaka.

Primjedbe