Vila Zulim


U ovo ludo vrijeme kada čuješ sve i svašta lošeg, kada sve ide nekako naopako i kada se više ne možeš načuditi ničemu saznaš da je Vinko Zulim napravio svoj životni projekt i njegov dugogodišnji san - projekt pristaništa za jahte ispred svoje vile u Segetu.

Prošli tjedan je Vinko Zulim izabran u predsjedništvo stranke u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a ovaj tjedan izbaci ovako nešto i čovjek pomisli da je Vinku Zulimu konačno krenulo u životu. 

Kako je krenulo, idući tjedan će Vinko Zulim vjerojatno postati jedan od potpredsjednika vlade!

Već sam se pomalo zabrinuo jer kako čujem (i vidim) od njegove djece nema neke perspektive, redom od propalih sportaši, redoviti gostiju na cajkaškim koncertima (iako je njihov otac ginuo 496 dana u ratu protiv istih tih cajki) gdje alkohol teče u potocima…
Malo gledaš, malo razmišljaš i sve je nekako naopako. Njegova djeca, pa ni on ne izgleda nekako najzdravije (čujem da i nije) i malo se zabrineš za našega Vinka, našega velikana, jednoga jedinoga...

Ali evo sve je demantirao, dobro je!

Radio je u tišini na boljitku svog života.

Projekt je tu i njegova kućica na plaži će konačno dobiti smisao! Neće se trebati prikupljati novac za dovršenje fasade.

Lijepo će se u hodu dok se bude izgrađivalo to pristanište/marinu i ona dovršiti. Vjerojatno će biti nekakav restoran i sl... Vinko će preći iz načelničke fotelje u ugostiteljske vode. 

Pa dobro, poslu će ga naučiti njegovi kompanjoni ugostitelji, koji su također u svakakvim drugim branšama osim u ugostiteljskim, ali eto, priča još uvijek drži vodu.

Kakav će to prizor biti, samo zamislite Vinka kao važan turističkog faktor Segeta, zamislite samo kad počne mucati i na engleskom, njemačkom i ostalim jezicima koje priča poprilično dobro. Vjerojatno će samo talijanski govoriti tečno - naučila ga je majka.
Zanima me samo što će Baotić i posebno Končar reći na ovaj slijed događaja? 
Baotiću će to biti konkurentska marina, dok je pitanje koliko su Končar prsti duboko u svemu tome.

Možda je to i bila tema svih onih večera u restoranima dok su se došaptavali Končar i Zulim.

100%.

Mišljenja sam da nas čeka jedno izuzetno zanimljivo razdoblje oko te marine. Postoji osnova da se pozovu i nadležne institucije da malo istraže cijelu tu stvar.

U pitanju je područje konstantnih prijepora što tu smije biti, tko tu što ima za svoju korist i slično. Možda bi trebalo i orgnizirati nekakav prosvjed jer će to direktno utjecati na kvalitetu mora. 

Znam ljude koji se cijeli život kupaju u Medenoj i relativno im je čisto i ugodno. S izgradnjom ovakve marine neće biti.

Baš me zanima hoće li se pronaći muda za takvo nešto ili će Segećani kao i uvijek samo sebi mrmljati u bradu dok ovaj majmun radi što hoće.

Primjedbe