Segetski sabor

Drage naše čitateljice i čitatelji.
Iza nas su još jedni parlamentarni izbori koji nisu donijeli ništa novo, ali eto, morali su se i oni odraditi.

Najžalosnije je to što na listi u 9. izbornoj jedinici nije bio i (kultna ličnost) Vinko Zulim, ali što ćete. Naše želje i molitve su jedna stvar, a realnost je nešto sasvim drugo.
Tada bi i izlaznost u Općini Seget bila veća od mršavih 57,58%. U tom slučaju bi bila vrlo vjerojatno i preko 100%. Da, Vinku ništa nije nemoguće kad su glasovi koji idu njemu u pitanju.

Ovaj put je čak i dobro odradio izbore.

Čujem da su ga navodno jako stisli njegovi „prijatelji“ i „kolege“ iz županijskog HDZ-a. Navodno su i nekim sankcijama prijetili.

Ovaj put je uhvatio je 1467 glasova. Preskočio je onu standardnu normu od cca 1200 glasova koje uhvati kada nisu lokalni izbori.

Vinko, stavit ću te na idućim izborima na listu!
SDP je standardan; uhvatili su 564 glasa što je također u njihovim standardnim okvirima.
Treća opcija u Segetu je, (kao i u većini države) „MOST, koji je ovoga puta u odnosu na prošlogodišnje izbore pao za cca 4,5% uhvatio je samo 228 glasova.

Malo sam se čuo s ekipom iz stranke „MOST“ koji bolje poznaju situaciju o ograncima  vezano za pad MOST-a u Segetu.

Koliko imam informacije, ovaj put izbore nije odrađivala ekipa koja ih je odradila za prijašnje.

Nova garda je podbacila i očito nisu u stanju napraviti napredak. To je, naravno, izuzetno loše i ide u korist jednom jedinom Vinku Zulimu.

Gledajući ovako rezultat i analizirajući stanje okvirno vidimo i rezultate lokalnih izbora 2017. godine.

Možemo slobodno reći da Vinko Zulim (ako bude na slobodi) već sada može slaviti.
SDP je standardan (loš) i uhvatit će maksimalno tri vijećnika (zahvaljujući D'Hondtovom sustav), nezavisni će biti samo jedan dok je ostalo standardno Zulimovo.
Tako Seget ulazi (ili radije ostaje) u nove četiri godine srednjeg vijeka...

Postoji i način da se odnos snaga u vijeću lako promijeni, ali pitanje je koliko su određene osobe spremni na određene stvari.

To svakako znači da osim HDZ-a i SDP-a bude samo još jedna lista na izborima i da se ne nastupa ni pod kojim pokretom, strankom i slično.

Neka se skupa i krenu polagano loviti glasove.

Treba računati na to da će Vinko Zulim opet imati jednu dodatnu listu koja izvana izgleda kao da je protiv njega kao što je na prošlim izborima bio Zavjet za Hrvatsku Ivice Viljca. Na kraju se ispostavilo da je to Zavjet za Zulima, ništa drugo.

Ta lista će skupiti nešto glasova koji će sigurno propasti.

Dakle svi nezavisni se MORAJU skupiti na jednu listu i tek tada postoji potencijal da nezavisnih u vijeću bude čak tri.

Omjer snaga će tada biti tri nezavisna i tri SDP-ova protiv sedam Zulimovih.
Tada bi puno toga bilo moguće. Evo naprimjer – siguran sam da bi se pronašla i potencijalna donacija da se Vinku izglasa nepovjerenje.

„Segetska Komedija“ je spremna dati veliku svotu novca za tu jednu ruku, ali o tome će svakako biti više govora kako se izbori budu približavali.

Nezavisni, skupite se.

Primjedbe