Pripreme za velike stvari


I Zulim se mijenja!
Kao što nam je svima poznato, izbori su se održali prije manje od dva tjedna, ali na vidiku se ne nazire nova vlada. Evidentno je da će nova vlada biti formirana od strane HDZ-a, kao stranke s najvećim brojem osvojenih mandata, uz potporu manjih stranki.

Iako pregovori s MOSTom teku, pitanje je hoće li oni biti dio vlasti.

Kao što je vidljivo iz vijesti od prije par dana HSS je spreman dati svoje mandate HDZ-u kako bi formirali većinu. Špekulira se mogućnost da i HNS udijeli svoje ručice za dobrobit Lijepe naše i formiranje “stabilne većine”.

Dok se sve to dešava (uglavnom) na sjeveru Hrvatske, na jugu Hrvatske, točnije u IX. izbornoj jedinici (tzv. utvrdi HDZ-a) stvari idu na lošije.

Prije šest dana se na index.hr-u pojavila vijest koja je (po mom skromnom mišljenju) prošla izrazito nezapaženo.


U tekstu piše kako general Damir Krstičević govori o HDZ-u koji prolazi kroz velike promjene, te kako doživljava svojevrsnu katarzu.

Zašto stalno mene spominjete?!
Dolaskom Andreja Plenkovića, sve stvari su se promijenile na bolje, nema više kriminala (a ni alkohola dok se čekaju rezultati izbora), Hrvatska se sprema za veliki gospodarski napredak, bla bla bla.

Floskule i priče koje smo toliko puta do sada slušali da je više nemoguće povjerovati u vjerodostojnost istih.

Vjerujem da svi Vi koji poznajete situaciju u Omišu, znate i za “sitni kriminal” (naspram Vinka Zulima) gospodina Ivana Škaričića - predstavnika HDZ-a u Omišu.

Baš taj Ivan Škaričić je ušao u županijsko vijeće kao predstavnik Omiša.

Jasno je da će u županijskom HDZ-u biti kriminala dok je Ante Sanader prisutan.

No glavni razlog zbog čega pišem ovaj post je sljedeći odjeljak:

Škaričić je ušao kao predstavnik Omiša i okolice, a na taj način članovi predsjedništva postali su još dva medijski eksponirana HDZ-ovca, načelnici Segeta i Lećevice Vinko Zulim i Ante Baran. Zulim je na čelu Segeta šest mandata i redovito izaziva pozornost medija, za Barana se pročulo kada je za općinu Lećevica posudio novac iz Regionalnog centra za zbrinjavanje otpada kojem je bio na čelu.

Zulim je također bio predmet zanimanja Povjerenstva koje je utvrdilo da se kao načelnik općine ne može kandidirati za mjesto u Nadzornom odboru Hajduka.

Kako doznajemo, među određenim brojem visokopozicioniranih dalmatinskih HDZ-ovaca debatiralo se je li za stranku dobro da Škaričić, Zulim i Baran uđu u predsjedništvo s obzirom na aktualno glancanje imidža, no javne rasprave u tom smislu nije bilo. Znači, sasvim im je prihvatljivo da u predsjedništvu sjedi i čovjek sa istragom USKOK-a. Neke stvari se zaista teško mijenjaju.

Evo da dokažem Vinku da sam barem ja nadopisala njegovo ime.
Kao što vidimo, naš dragi Vinko Zulim je u predsjedništvu HDZ-a.

Ruku na srce, tko želi Vinka Zulima u predsjedništvu HDZ-a? Tko želi jednog nesposobnog kriminalca koji nije apsolutno ništa pozitivno u svom mandatu napravio? Kako će on pogodovati napretku Splitsko-dalmatinske županije

Kojim adutom? 

Kuvertom u Hajduku?

Je li to taj pročišćeni HDZ o kojem general Damir Krstičević govori? Koliko je još smjena generacija potrebno kako bi se doista uveo red, ako ne u cijelu Hrvatsku, onda barem u Splitsko-dalmatinsku županiju ili barem u Seget?

Tu dakako nije kraj.

Vinku Zulimu polako rastu apetiti. Kad već nije dobio mjesto u sabor, onda se sprema za veće pothvate od devastiranog Segeta, ali o tome ću svakako pisati drugi put.

U narednih sedam-osam mjeseci nas čeka turbulentno i izuzetno zanimljivo razdoblje koje će sigurno obilježiti budućnost, ali i okolicu Segeta.

Budite sigurni - neke stvari i neki ljudi se nikada ne mijenjaju.

Primjedbe

  1. Cua san da su i kamere po skoli postavljali

    OdgovoriIzbriši
  2. Cua san da su i kamere po skoli postavljali

    OdgovoriIzbriši
  3. Most je poštena stranka , ti tamo sigurno ne pripadaš sa svojim predpostavkama i nagađanjima .Sigurna sam da ne bi bilo dobro da ti koji znas vrijeđat i poštene ljude budes u toj stranci .Nema razlike između tebe i Zulima.Tako se ponasaju samo kukavice.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar