Praznina u IX. izbornoj jedinici

Samo jedno ime nedostaje da zasjeni ovih 14.
Drage čitateljice  i čitatelji.

Današnju „Segetsku Komediju“ pišem u tužnom raspoloženju, jer mi je ovo zadnji post na praznicima u rodnom mi Segetu.

U nedjelju se moram vratiti kući, jer treba netko raditi i zaraditi. Nismo svi paraziti poput Vinka Zulima, pa da živimo na računu drugih. Zbog ravnoteže u svemiru, nužno je da postoje i oni koji rade, kojima država uzima poreze i prireze da bi mogla davati Vinku Zulimu i njemu sličnima.

Lako za moj odlazak, jedna stvar je dugoročnija i bolnija.

Pričam naravno o listi za sabor na kojoj Vinko Zulim nije. Ovo je bila vjerojatno njegova posljednja šansa (ako naravno opet ne budu parlamentarni izbori kroz par mjeseci) da uđe u sabor.

Jedna od njegovih najvećih želja ostaje neispunjena.

Novo vodstvo HDZ-a nije uzelo u obzir sve Vinkove projekte koje je napravio za općinu Seget, ali ni njegove kvalitete s kojima bi od Hrvatske napravio čudo.

Da je Vinko Zulim u saboru Hrvatska bi postala sinonim za blagostanje i savršenstvo, tako da bi se umjesto dosadašnje izreke „živiš kao bubreg u loju“ počeo koristiti izraz „zbog Vinka Zulima živiš kao Hrvat u Hrvatskoj!

Nažalost, odrekli su se takvog velikana. Nisu prepoznali svjetsku budućnost, ne samo Hrvatske.

No nije to toliko ni loše, jer bi svi htjeli živjeti u Hrvatskoj. Od svih imigranata iz istočnih zemalja, pa do Nijemaca i Šveđana koji bi se borili za državljanstvo kako bi uživali u blagostanju koje je Vinko Zulim stvorio u Hrvatskoj.

Ja izlizan? Vinko, saznaj identitet
Segetske Komedije!
Šalu na stranu, očito je u stranci prevladao (koliki-toliki) razum. Unatoč konstantnom pritisku iz županijskog HDZ-a (konkretno Ante Sanadera), stvari ipak ne idu onako kako su oni zamislili. Ta ekipa je izlizana i ključna figura (Ante Sanader) u novoj garnituri polako, ali sigurno gubi svoju ulogu. Kad se njega makne ni Vinko Zulim više neće postojati. 

Bilo kako bilo Vinko Zulim je doživio još jedan veliki osobni poraz. Njegova velika želja za saborom je opet neispunjena.

Godine prolaze, a ni Vinko više nije u cvijetu mladosti. Tu su naravno i istrage, potencijalna robija...

Uvijek će ostati zapamćen (osim po 99,9% negativnim stvarima) kao lokalna lola koja je uspjela biti lola samo u svom selu, a dalje od svog sela nitko i ništa.

Bez obzira koliko je zadužio svoje iz županije, njegovi iz vrha ga konstantno odbijaju.
Razlog tome je to ta ga svi smatraju najobičnijom budaletinom.

Da Vinko, znam da mrziš ovo pročitati, ali svi iza leđa ti govore da si najobičnija budaletina i glupan.

Pa ti s kojima jedeš i piješ se svakodnevno rugaju tobom.

Samo ti to ne vidiš. Otvori oči!

Moraš shvatiti da si nula i to ti „kolege“ iz vrha svako malo dokazuju. Tvoja zadnja šansa je prokockana i ti si toga svjestan. Zato si prije par dana i bio onako ljut, bacao sve i pjenio se.

Jer i sam si svjestan toga.

Kompas se izgubio, brod je počeo tonuti, a miševima odavno nema traga.

Primjedbe

  1. Jel ko vidia Baču četnika Hrvata iz Amsterdama ?

    OdgovoriIzbriši
  2. Vidila ti ga je mater sinoc dok je kurcen po faci gladia

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar