Dan pobjede

Drage čitateljice i čitatelji. 

Prije svega Vam čestitam Dan pobjede!


Danas neću previše dužiti, ali sam tu kako bi Vas podsjetio da se na današnji dana zahvalite Bogu što je i Seget dao pozamašan broj ratnika koji su pomogli u tome da Hrvatska napokon izbori neovisnost koju je stoljećima željela.

Sjetimo se danas cijele segetske „Elitne postrojbe“ (o kojoj smo već pisali). Da nije bilo njih, najvjerojatnije ne bi bilo ni nas.

Treba se svaki dan (ne samo na današnji) dan sjetiti i zahvaliti Bogu na postojanju Vinka Zulima jer njegovih herojskih 491 dana proveden u Domovinskom ratu ostavilo duboki pečat u povijesti ratovanja.


Svjetske specijalne postrojbe kažu da se takav ratnik više ne rađa.

Apeliram na sve Vas da uputite i pismo ministarstvu branitelja da mu poveća invalidnost, jer je čovjek to uistinu zaslužio.

Možete se javiti i u Trogir doktoru Gulišiji, koji će Vam vrlo rado napisati nalaz. On će služiti za napumpavanje invaliditeta.

Čovjek je pravi profesionalac, iskustvo je ogromno. Boljeg od njega nema.

Sva sreća da je Vinko iz svih tih operacija u Domovinskom ratu izvukao živu glavu, pa je mogao postati/ostati načelnik Općine Seget svih ovih godina, te razviti našu Općinu na zavidnu razinu. 

Sva ta infrastruktura, ekonomija, turistički sadržaji...

Amerika nam zavidi, a izaslanici iz Japana dolaze u Seget kako bi učili od najboljeg.

Drage Segećanke i Segećani, pred nama je jedno izuzetno važno vrijeme i kucnuo je čas da se napokon odužite za sve što je Vinko za Vas dobro napravio.

Naime potencijalni je kandidat za HDZ-ovu listu u ovoj izbornoj jedinici za sabor. Njegova neostvarena želja (uz onu da napokon ima sina, a ne Kuvertu) je postati saborski zastupnik.
Možda jednog dana...
Ante Sanader ga je stavio u uži izbor za na listu, a na vrhu stranke je da ga izaberu ili ne. S obzirom na to koliko je zadužio HDZ (pogotovo županijski) vjerujemo da će tako i biti.

Na vama je da zaokružite broj uz njegovo ime i ostvarite mu tu želju. Tako ćete mu se odužiti za vijeke vjekova na herojski 491 dana ratovanja provedenih na prvoj crti bojišnice u Segetu.

Za sve ono što je napravio za razvoj Općine Seget, sve škole, dvorane, zabavne sadržaje, turističke sadržaje, svu infrastrukturu, te omogućite svim Hrvaticama i Hrvatima da imaju takvog predstavnika u saboru kako bi se on mogao boriti za njih kao i za Vas Segećanke i Segećani, te omogućiti čitavoj Hrvatskoj da bude razvijena kao i naša Općina Seget.

Eto, toliko od mene danas.

Nisam htio previše pisati, jer žurim do Vinkove kuće, kleknuti na koljena ispod hrvatskog barjaka kojeg je razvio i biti zahvalan na njegovom postojanju!

Vinka za predsjednika!


Primjedbe