Razbacivanje nekretninama

Dage čitateljice i čitatelji,

sve skupa vas pozdravljam u još jednom zajedničkom druženju.

Nakon što smo se u prošloj Segetskoj Komediji malo distancirali od Vinka Zulima, isti je danas naša tema.

Ne možemo mi bez našeg Vinka Zulima.

Kako smo doznali Vinko se sve više i više sprema za život nakon funkcije načelnika, a ako bude sreće, za život nakon zatvora.

Kako to mislim?

Koliko imam informacije Vinko sve više novca (pokradenog kojeg pod hitno treba oprati) troši u poslove s nekretninama. Naravno, ne preko svoga imena nego preko nekih ljudi i tvrtki kojima je okružen.

Svi znate za „njegovu“ kućicu na ukradenom zemljištu (kojeg je ukrao uz pomoć svog kuma, dvojice starih dobro poznatih prevaranata iz Segeta, te jedne gospođe iz katastra koja svoj posao obavlja poprilično nesavjesno - imena poznata redakciji i USKOK-u).

Svi znate i za njegovu zemlju u Zagori koju je uz pomoć Ante Sanadera i ostalih pomoćnika (također krim backgrounda) prenamijenio iz zelene površine u golf teren.

Vjerujem da znate i za ulaganja u neke stambene zgrade koje niču u Segetu i okolici preko tvrtke koju smo također spominjali, tvrtke koja je sponzorirala i Marina Kuvertu (tvrtke koja je s vlasnikom također predmet istrage USKOK-a).

No koliko vas zna za kupnju cijelog jednog kata u jednoj poslovnoj zgradi u Splitu? Vjerujem vrlo malo jer je to nešto novo.

Riječ je o više stotina m2 u zgradi namijenjenoj za najam poslovnih prostora. Zgrada je u neposrednoj blizini 1. policijske postaje (gdje je ujedno i PNUSKOK) i zgrade suda.
Novi susjedi?

Ironično!

Barem će imati pogled iz prvog reda dok ga se bude privodilo i sudilo. Naravno, ako institucije odrade svoj posao. 

Nažalost nije na nama, jer da je na nama sve bi to bilo puno drugačije.

Vratimo se sad malo na ovaj njegov poduzetnički pothvat.

Odakle Vinku Zulimu novac za sve to? Čovjek koji radi i živi samo od svoje plače, istovremeno na toj plači financira ženu, djecu i majku. Dobrodušna majka uskoči i sa svojom penzijom u iznosu 1700 kn pripomogne da se nađe za račune.

Novac je naravno iz Općine. Sve ono što je krao svih ovih godina. Kad je bio na ispitivanju u USKOK-u nije znao odgovoriti na pitanje odakle mu novac na računu, a ima prijavljenu samo plaču.

Na računu je navodno oko 10 milijuna kuna.

Čovjek nije znao odgovoriti.

Ne zna ni sam.

Vjerojatno je pronašao zlatnu ribicu.

Kad je vidio da je vrag odnio šalu krenuo je u biznis s nekretninama kako bi se to opralo.
Mislio je čekati da bljesne nogometna  karijera njegovog sina, no prije će na vrbi roditi grožđe nego se to desiti pa je požurio i krenuo u ovo.

Za taj kat je izdvojio više milijuna kuna.

Zato što ima i može.

Tako je u praksi, no teorija je malo drugačija.

Vinko zarađuje (zaokružimo) oko 18.000 kn mjesečno, odnosno godišnje 216.000 kn. Pomnožimo li to s 23 godine njegova lopovluka, dolazimo do cifre od malo manje od 5 milijuna kn.

Da nije u vrijeme svog lopovluka potrošio ni lipu ne bi imao niti pola od onoga što je na računu.

Kad je to izašlo na vidjelo bilo je vrijeme za djelovanje. 

Tko zna što će vrijeme donijeti, možda će te prostore prodati. No kako god da bude u najgorem slučaju će ih moći iznajmljivati svim svojim potrčcima za fast-foodove, voćarne, kafiće i sl.

(Mi ćemo se nadati da će mu oni mahati dok Vinko s lisicama bude napuštao zgradu 1. P.P. i suda.)

Primjedbe