Iz šupljeg u prazno

Najljepše mjesto za pisanje "Segetske Komedije".
Drage čitateljice i čitatelji.

S obzirom na jučerašnji praznik i ja sam uspio spojiti četvrtak i petak, te iskoristio produženi vikend da nakon dugo vremena dođem u moj Seget. Današnju „Segetsku Komediju“ pišem upravo iz Segeta.

Jučerašnji dan sam iskoristio malo za šetnju, odmor, obilazak razrušene škole, obilazak lokalnih kafića u kojima čuješ sve i svašta, toliko informacija da bi blog mogao pisati praktički svaki dan.

Jedna tema je još uvijek aktualna (i bit će neko vrijeme), a to je nemili događaj koji se nedavno dogodio u segetskoj Osnovnoj školi kralja Zvonima

Svi bruje o tome, a nitko ništa ne poduzima.

Kada se čuju priče, čovjek bi zaključio da je Vinko Zulim politički mrtvac, te da za njega više nema mjesta na poziciji na kojoj se nalazi. Nažalost dalje od priča se ništa nije dogodilo.

Zašto se nakon tog događaja u školi niste skupili, otišli u zgradu Općine i barem svatko od vas zalijepio jednu pleščurinu Vinku Zulimu? 

Najmanje što je zaslužio.

Smatrate li da zaslužuje barem to?

Ma zaslužuje on i još gore i teško će to izbjeći.

Odgovorit ću umjesto Vas.

Razlog je jer ste jadni i kukavice, ništa drugo.

Vi slobodno možete komentirati i zaključivati da nisam u redu jer ovako vrijeđam, ali ne razumijem ljude koji ne poduzimaju apsolutno ništa nakon što im je vlastito dijete skoro izgubilo glavu.
Probudite se! Niste ni svjesni što su Vaša djeca izbjegla.

Od vas nema ništa, Zulim je vaše prokletstvo.

Pacifisti ste?

Zašto se onda niste skupili, svi roditelji, angažirali odvjetnika i krenuli u tužbu protiv Općine i Ministarstva. Imate pravnu osnovu za to i nikako ne možete izgubiti.

Nikako ne možete izgubiti.
Djeca su upozoravala na strop koji će se urušiti, ali ravnatelj je odmahivao rukom i govorio da se neće ništa dogoditi.

Barem vi „protivnici“ Vinka Zulima, evo Vam pravo oružje protiv njega, a imate medije i sve što Vam je potrebno.

Treba samo krenuti.

Ako ne znate kako obratite se meni.

Rado ću vas uputiti kod odvjetnika, psihijatara, ministara, državnih odvjetnika, sudaca i sl.
Samo se javite.

Željezo se kuje dok je vruće.

Koji novac? Koja škola?
Dok se Vi mislite, dangubite i po mjestu pričate kako ste ljuti, kako nikada više nećete glasovati za njega, a ne poduzimate apsolutno ništa, Zulim koristi priliku!

Nazvao je svoga dragoga prijatelja (inače partnera u zločinu) Antu Sanadera i „osigurao“ novac za obnovu škole. Baš me zanima koliko će ići na obnovu škole, a koliko u džep Vinka Zulima.

Budite sigurno da će se ponovno okoristiti. Preko leđa Vaše djece!

Da, on dobro koristi priliku i glumi dobročinitelja.

Sad je nabavio novac (kojeg je cijelo vrijeme imao), škola će se obnoviti, udarit će se temelj za još jednu dvoranu, kupit će se ono računalo koje se zapalilo i slični populistički potezi koji kupuju pola Segećana.

Doći će rujan, nova školska godina i svi Vi ćete vidjeti kako je sve lijepo, kako se Vinko Zulim potrudio za svoje mještane i riješio to.

Svi će se vidjeti kako je Vinko dobar (samo mu nedostaje aureola oko glave (i stomaka)) i svi ćete preko noći zaboraviti kako je ustvari on NAJVEĆI KRIVAC što je netko od DJECE ZAMALO POGINUO.

On, njegov lopovluk i njegov nemar.

Dvije aureole. Jer jedna nije
dovoljna da pokaže njegovu
dobrotu.
Vidio sam ga kako je malo aktivniji po Segetu, miš je izišao iz rupice. Čini se kao da ga je ovo urušavanje stropa uzdrmalo i mora stvari preuzeti u svoje ruke.

Čujem da ga je uzdrmalo toliko da je i zdravlje malo narušeno pa je imao i ozbiljnijih zdravstvenih problema, ali da je pravovremenom intervencijom spriječen nešto ozbiljnije. 

Nasreću. 

Da, nasreću ako pitate mene.

Takav štakor nije zaslužio da umre, pogotovo iznenada, i da se tako izvuče iz svega zla koje je napravio i koje svakodnevno radi.

On je zaslužio dug život i da plati za svoje grijehe. Ako mene pitate za kaznu ne mogu je napisati jer je toliko teška da je ni papir ne može podnijeti.

Ne znam za Vas, ali da se mojoj djeci dogodilo nešto ovako ja ne bih stajao prekriženih ruku, poduzeo bih nešto pa dokle me dovede, poraz nije opcija, ma što god trebao napraviti.

A Vi, (nažalost  moram rabiti ovaj pojam) ovce, ćete dogodine ponovno glasovati za njega, jer se on sada trudi oko te škole.

Ispast će sveti Vinko Zulim i pobijedit će s najviše glasova ikad.

Vi ćete ga opet dovesti na vlast i svi skupa ćemo čekati neko novo urušavanje škole, vrtića ili sl.

I svi skupa ćemo čekati da netko pogine kako bi se napokon prosvijetlile neke glave i maknulo ovo govno s vlasti.


A pitanje je biste li i tada nešto napravili.

Primjedbe