Veliki dan!

Drage čitateljice i čitatelji.

Iznimno mi je zadovoljstvo pisati današnji post jer razmišljajući o njemu shvaćam koliko sam ustvari počašćen.

Za današnju temu sam odabrao jedan veliki blagdan/praznik koji je sljedeći tjedan, točnije na datum 08. 03. 2016.

Znam da Vam je svima, pogotovo ženama, pao na pamet praznik Dan žena, no ja ne pričam o njemu.

Pričam o jednom još većem blagdanu – blagdanu za koji smatram da bi trebao postati međunarodni.

Dakako, riječ je o rođendanu voljenog nam Vinka Zulima.

Redovito mislim na Vinka...
Da, on je rođen na Dan žena. Vidite žene koliko ste sretne; jedan od najvećih svjetskih faca (poput Micka Jaggera), Vinko Zulim slavi svoj rođendan na Vaš dan.

Također, da se vratim na svoju današnju rečenicu u početku i ja vidim koliko sam počašćen jer o njemu mogu pisati i ujedno Vas podsjetiti da mu ne zaboravite poslati čestitku.

Samo Vas molim da ništa ne šaljete e-mailom.

Vinko još ne zna baratati s mailom - pisali smo već o tome.

Najbolje bi bilo da na datum 08. 03. 2016., dakle u ovaj utorak, otiđete u zgradu općine i osobno mu čestitate.

U nastavku ću vam objasniti postupak da se znate snaći.

1. Ne idite baš u rano jutro, nikako prije 10 sati jer Vinko voli malo duže spavati i sigurno ga nećete pronaći na poslu iako piše da radi od 8 sati.

2. Oprezno skrenite i parkirajte se na "parking". Pokušajte izbjeći sve one kratere ispred zgrade općine. Da, mislim na zgradu koja se nalazi ispred onog štanda ala “Karepovac“ u vlasništvu kralja banana Ante Šode.

Slikano: Ispred općine

3. Kada ste se parkirali krenite u zgradu općine. Nećete moći na prvu otvoriti vrata, jer ipak i one broje godine. Ne odustajte, kvaka nije u baš najboljem stanju, samo uprite jako, gurnite i unutra ste. 

Savjet: ne koristite mobitele na očigled jer se Renata i Ivona u strahu od snimanja odmah bacaju iza stolica pa Vinko mjesecima mora tražiti gdje su!

4. U hodniku će Vas omamiti miris alkohola. Ne brinite se, to je segetski Bruce Lee Ante Kandžija uzeo jutarnju etanol terapiju kako bi rad u općini bio još ugodniji. Upitat će Vas tko ste i što hoćete. Vi recite da ste došli Vinku čestitati rođendan. On će Vam odgovoriti da Vinko nije tu, da ne za gdje je išao i da ne zna kad će se vratiti. Ne odustajte, budite uporni u naumu da se probijete do Vinka i uspjet ćete.

Savjet: ponesite jednu malu bočicu rakije s kojom ćete potkupiti Bruce Lee-a da ubrzate proces.


5. Idite stepenicama i na kraju idite lijevo do kraja hodnika. Uđite kroz vrata, a s druge strane će Vas dočekati tajnica također sa standardnim upitom tko ste, koga trebate... Također će Vam odgovoriti standardnom praksom kako ne zna gdje je Vinko, ni kad će doći.
Samo se pravite blesavi, dakle spustite se na njen nivo i preskočili ste i nju. Ako pogledate nježno preko ramena vidjet ćete ured Ive Sorića (možda i njega u njemu). Svi oni papiri na stolu, telefoni, faksovi i sl. su laž. To stoji tu bez veze i kupi pašinu. To su dali Ivi čisto da ispadne da nešto radi i da misli je koristan. Vi samo nastavite dalje ravno i prođite kroz vata.

6. Sada ste konačno u uredu Vinka Zulima. Kad uđete pozdravite ga jasno i glasno uzvikom: “Za dom!“ Na prvu neće imati pojma tko ste. 
Objasnite što vam je dao za glas i sjetit će Vas se. 
Onda će standardno mucajući pitati za vaše članove obitelji, jesu li stariji umrli, jesu li mladi punoljetni - sve zbog glasovanja. 
Slijedi mucanje o partizanima i sl. Dajte mu dar, dogovorite se za glas i idite doma sretni i zadovoljni jer ste posjetili kralja.

Kako čujem Vinkova bližnja ekipa organizira feštu u jednom ugostiteljskom objektu koji redovito posjećuje. Na meniju je mesni slijed a što se tiče torte navodno se sprema posebna torta. Bit će veličine 4m x 2m, u obliku tenka (poput onoga kojeg je vozio 1990. na bojišnici u Segetu) na kojoj će gorjeti 62 plave svjećice (boja HDZ-a i broj njegovih godina) i 491 crvena svjećica (broj krvavih dana njegovog djelovanja u ratu).

Za gašenje svjećica će biti zadužen “vatrogasac Sam” Ivica Ivica te će time pokazati spremnost segetskih vatrogasaca koji svake godine uzmu par stotina tisuća kn za svoje ljenčarenje.

Otvor' Vinko kapiju!
Bit će tu i posebnih gostiju, a za glazbeni dio je zadužen Miroslav Škoro koji je pozvan u zadnji tren.

Navodno je za glazbeni dio Vinko zadužio kćer Anđelu koja je dovela sve neke glazbenike iz Srbije čije koncerte redovito posjećuje. Kad je Vinko vidio o čemu se radi povukao je svoje stare veze i navodno dovodi svoga prijatelja Miroslava.

Sve u svemu, Segećani moji dragi koji ovisite o Vinku trčite mu u utorak i čestitajte, ne propustite tu priliku.

Ja čestitam evo ovako jer mi se ne da putovati dolje samo za to. Bit će prilike.

Vinko sretan rođendan uz jedno obećanje: obećavam ti da ti je ovo zadnji koji slaviš na slobodi, sljedeći ćeš biti iza rešetaka, garantiram ti!

Primjedbe

Objavi komentar