Godišnjica HDZ-a

Drage čitateljice i čitatelji.

Dolazi nam najveći i najvažniji kršćanski blagdan - Uskrs.

Na taj dan slavimo Kristovo uskrsnuće i veliku pobjedu nad smrću. Nalazimo se u velikom tjednu, idemo u crkvu na križni put, obavljamo posljednje pripreme kako bi taj blagdan proslavili u krugu svojih najbližih.

Već viđeno...

No u našem Segetu je dan poslije Uskrsa još jedan veliki blagdan, nekima još veći od samog Uskrsa. U pitanju je najveći blagdan, godišnjica HDZ-a Seget, koja ovaj put pada točno na Uskrsni ponedjeljak, 28. 03. 2016.

Vi  koji to niste znali mogu Vam samo poručiti: Sramite se“, baš kako bi rekao jedan veliki um današnjice Nenad Grga.

Činjenica kako se niste mogli sjetiti toga velikoga datuma kada je najveća Hrvatina današnjice, Vinko Zulim, sa svojim kumom napravio puč u općinskom ogranku HDZ-a, oteo stranku i drži je do danas?!

Kako ste mogli zaboraviti tu muku i borbu s kojom se Vinko svakodnevno susretao kako bi krao Vaš novac, kako bi manipulirao troškovnicima, kako bi napravio fiktivne ugovore, kako bi pogodovao svojima...

Opet moram citirati Nenada i reći Vam: „Sramite se!“

Već vidim ponedjeljak, ne trebate ni ići, jer plan proslave možete ovdje pročitati.

U zgradi općine uvečer će se održati svečana proslava. 
Na proslavi će prisustvovati sve svi Zulimovi psi koji svakodnevno vire iz njegovog analnog otvora.

Nazočit će i općinsko vijeće koje, kad ih sve spojiš, nisi siguran znaju li abecedu:

Boke - frizura, Bubić - izdajica, Rade i Rade (koji su toliko posebni da za njih nadimak nije potreban), Ive Kole - inteligencija, Joke Mitar - prevarant, Brico i Župa - Tupko i Glupko...

Prof. mag. dr. sc. Anita Tomaš će dovesti mažoretkinje preko kojih izvlači lovu i lovu na godišnjoj bazi. Da ne zaboravim, bit će i visokih dužnosnika iz županijskog HDZ-a, koji će doći za svoj honorar.

Da, svaki put ih Vinko plati da dođu inače se nikad ne bi pojavili kraj njega.

Inače ga prozivaju budaletinom.

Ovako ih on plati, oni uzmu novac, a on ispadne netko važan.

"Nova snaga."

U dvorani će se vrtjeti domoljubna glazba na čelu s Thompsonovim i Škorinim pjesmama, svi će biti obučeni u tamnije boje.

Svi osim Rade Muštre koji će doći u maslinastoj, čisto radi nostalgije.

Kad program započne, Vinko će u dvorani pronaći nekoga iz svojih redova, tko zna čitati da pročita što su to veliki umovi iz općine napisali i jedva isprintali. Onda će se početi redati veliki govornici, uvaženi visokopozicionirani gosti i šlag na kraju - Vinko Zulim, glavom i bradom.

Stajat će za govornicom u najboljem odjelu, bijeloj košulji ,kravati s uzorkom, čistim čarapama, crnim svježe očišćenim cipele, svježe obrijan.

Najvažniji detalj s kojim će onako intenzivno mahati je svakako njegov prsten na šahovnicu kojeg redovito nosi.

Za govornicom će standardno sat vremena mucati o komunistima, protivnicima, UDBI, Putinu, Mao Ce-Tungu, pomicanju tektonskih ploča, berbi kave u Brazilu...

Uglavnom će pričati gluposti koje nemaju veze ni s čim.
Vinko, ti si ipak najljepši!

Najtužnije je što će mu zatupljena gomila klicati i pljeskati.

Kad konačno sve odmuca na razglasu će se zaoriti Thompsonova „Lijepa li si“, i svi će se derati u glas, jedino će Vinko mucati pa će završiti par minuta poslije njih.

Kad vesela družina završi program svi će se zaputiti u obližnji restoran Barba, gdje će se tući po najskupljoj ribi koju ćete Vi drage Segećanke i Segećani platiti.

Sretan Vam Uskrs!

Primjedbe

Objavi komentar