Seget u saboru

Drage naše čitateljice i čitatelji, nadam se da ste se javili na kontakte koje smo Vam prošli petak ostavili, kako bi pokupili svoju “nagradu” za glas za HDZ. Ponavljam brojeve ako još niste zvali.

Ivo Sorić 098 225 111
prof. mg. sc. dr. dipl. url. Ana Tomaš 091 789 9854

Vjerujte mi, oni jedva čekaju da ih nazovete i osiguraju još jedan dodatan glas.

Kako imam informaciju, naš prošlotjedni savjet je uvelike poremetio “akciju izbori”, te je stanje koliko-toliko neizvjesno

Nema se novca.
Ne neizvjesno tako da će HDZ u Segetu izgubiti izbore, to se neće dogoditi najviše zbog lošeg SDP, kako na parlamentarnoj, tako i na lokalnoj, već neizvjesno jer izgleda da neće ispuniti nalog od dragog prijatelja Ante Sanadera koji mu je uvjetovao glasove koje treba imati.

Tako su Brico i Župa (Tupko i Glupko) krenuli u akciju, ali su ovaj put jako oprezni!
Bilježnicu nose, križaju, stavljaju pluseve i minuse... 

Ali ovaj put ne obećavaju puno, pogotovo novce. Još kažu i pravdaju se kako općina baš i nema novca, izmotavaju se.

Napisali jesmo, ponavljamo i ponavljat ćemo koliko god to bude potrebno: 


UZMITE NOVAC I GLASAJTE ZA NEKOG DRUGOG. NE MOGU NIKAKO DOKAZATI DA NISTE GLASOVALI ZA NJIH. NOVAC UZMITE, JER JE VAŠ, NE NJIHOV. ZULIM NE DAJE IZ SVOG DŽEPA.



Da Vam točno kažem o čemu pričamo, u prilog stavljam i jedan dokument koji potvrđuje da se novca ima. Naime, izglasan je plan nabave koji osigurava sredstva. Sigurno ne u cijelosti već djelomično, ali se osiguravaju sredstva. Također, izglasano je da načelnik (šerif) raspolaže tim novcem bez pravdanja ikome.

Wunderkind koji vrijedi više od dvorane i vodoopskrbe.
Vidjet ćete razne stavke koje se provode, ali i ne provode poput izgradnje dječjeg igrališta, projektna dokumentacija za nadogradnju škole, projekta dokumentacija za izgradnju školske dvorane koja se neće nikada dogoditi.

Takvih je stavki jako puno i ovo je samo jedna za primjer i da se sa svake stavke ukrade (da, to je izričito KRAĐA, ništa drugo), dio novca za koji se Zulim NIKOM NE TREBA OPRAVDAVATI, ima izbore, za kupovanje glasova, za plaćanje trenera i menadžera svom sinu (segetskom sinu, jer ga ipak svi u Segetu uzdržavaju i plaćaju) Marinu Kuverti.



Ali Vi, ZBOG TOGA NEMATE NI KONKRETNU ŠKOLU, NI DVORANU, NI VODOOPSKRBU, NI ŠETNICU, NI INFRASTRUKTURU.



Zbog svega ovog KRIVIM I OPTUŽUJEM I OPORBU, jer šute na sjednicama vijeća. Znam da su u manjini i da ne mogu ništa, ali sigurno mogu nakon sjednica staviti materijale, temu, rasprave izglasavanja. Staviti na društvene mreže, fotokopirati, podijeliti u poštanske sandučiće i slično. Mogućnosti su beskrajne.

Tako bi se znalo puno više nego što trenutno znamo i ovakve stvari se ne bi mogle provoditi u tajnosti. Možda su i oni u službi Vinka Zulima? Tko zna?

Ne tvrdim da jesu, jer znam da će biti napadanja onih koji uvijek komentiraju kada pišem ovakve stvari, nego se pitam.

Možda su kupljeni ili je možda to sve jedan veliki HDZ-SPD.

Vrijeme je za promjene i da NAPOKON dođe netko tko treći, nestranački, tko neće raditi za svoj džep, nego za dobrobit  svog Segeta. Nadam se da ćete me poslušati.

Evo opoziciji predlažem da materijale pošalju meni i ja ću ih sve dragovoljno objaviti, dati na javni uvid pa da ih svi mogu vidjeti u Segetu, a i šire (jer imamo jako puno čitatelja iz svih dijelova Hrvatske).

Ne možete se predati i govoriti da se ništa ne može napraviti.

Nakon uvoda i težih tema, danas ćemo se osvrnuti na izbore.

Oprostit ću ti što si mi zabio nož u leđa. Ave HDZ!
S obzirom da je segetski veliki vođa Vinko Zulim (Kim-Jong-Un) dolazi iz redova HDZ-a (iako je i to upitno kao i cijeli njegov život, jer je zbog puča s kojim je došao na vlast, uz pomoć prijatelja koji mu je privremeno okrenuo leđa, a sada su opet jako dobri, izbačen iz stranke) vjerujem da bi njegov doprinos vrhu HDZ-a itekako bio značajan.

Karamarku bi bilo najpametnije ponovno svratiti u Seget na čajanku u konobu Kokrlja, bistro Zule, restoran Frankie, restoran Barba, kafić Joki (i ostale koje nismo spomenuli) kako bi mu Vinko na miru mogao iznijeti plan za izbore.

Vinko bi predložio da se za premijera kandidira on (zamislite tek kako bi izgledalo kada bi on kao premijer izbjegavao sve kamere!). Isto tako da na čelu svakog ministarstva bude također on, a da u svakom ministarstvu ima minimalan i maksimalan broj od 491 savjetnika, kako bi svako ministarstvo bilo uspješno u svom djelovanju.

Sada Vi mislite da bi tu bilo prekomjerno zaposlenih, ali on bi to nadoknadio kroz neka druga ministarstva u kojima ne bi trebao baš svih 491 zaposlenika. Znamo da je maher u ministarstvu uprave i pravosuđa, jer zna sve o pravu. Ipak ga je diplomirao.

Maher bi bio i u  ministarstvu financija i gospodarstva, jer bi svima mogao pokazati kako sedam članova obitelji može živjeti na jednoj plaći (njegovoj) i penziji (majčinoj). I ne samo živjeti, nego usput kupovati nekretnine, graditi vikendice od par stotina m2 uz more i slično.

Dolazimo i do ministarstva obrane, tu je poseban maher, čak 491 dan u ratu je nešto čime se rijetki mogu pohvaliti, još je usput ranjen, invalid. Tu bi imao savjetnike, također spominjane u našim pričama, (neki su se hvalili pothvatima i bili uhvaćeni u laži),HVIDRA Seget...

Što se tiče ministarstva socijalne politike i mladih tu bi uključio bivšu predsjednicu mladeži Ivu Ševo, sadašnjeg predsjednika Antu Odaka i svu gardu mladeži HDZ-a, njih čak 5-6 (uvijek vjernih).

Za vanjske i europske poslove njegova desna ruka bi bio poliglot svjetskoga glasa, najpoznatiji po tome što je prevarant i čovjek čija riječ ne vrijedi ništa, Marko Bubić.

Za ministarstvo turizma bi mu savjetnici bile Ivona Tomaš i Renata Šustić-Alajbeg. Ivona, koja dnevno pošalje 2 maila, priča hrvatski i bosanski i Renata koja je konobarica koja vodi knjigovodstvo su dobitna kombinacija.

Za ministarstvo poljoprivrede će angažirati najmlađega generala na svijetu segetskoga kralja salate Roka Milata.

Šlag na kraju samo ostavio za ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Tu bi Vinko Zulim za savjetnicu uzeo jednu jedinu, neponovljivu prof. mg. sc. dr. dipl. url. Anitu Tomaš. 

Žena je za sve, vodi udrugu, predaje u školi, zamjenica je načelnika, drži vreću dok načelnik krade, ma sve što treba!

Trebamo biti ponosni što je naše gore list.
Nedostaju brojevi 491 na svakom stolu i zidu.
Nisam posebno navodio imena svih, ali zna se da bi dobitna vlada bila ona u kojoj oni participiraju. Zamislite tu situaciju da za saborsku govornicu stane recimo najšik frizura Segeta Božidar Boke Pavković, kralj ležaljki Ive Grga Kole, gospodina Sramite se i imam kćer kriminalku Neno Grga, Ante Lučin Cukela, drug Rade Muštra, Rade Alajbeg, Rade Dragan, Brico, Župa, Ivan Strize... i da počnu pričati o ekonomskoj situaciji u državi, planovima za razvoj.... ne bi više bili samo “Segetska komedija” nego “Hrvatska komedija”.

Nadajmo se da je takav scenarij moguće izbjeći!

Primjedbe