Glas Segeta

Drage čitateljice i čitatelji,


Prije današnje teme, moram iskoristiti ovu priliku kako bi podijelio jednu veliku tugu s Vama. Nešto zbog čega već par noći ne spavam, nešto što me toliko rastužilo da sam skoro krenuo putem druga Radoslava Rade Muštre (segetskog Don Quijotea) i počeo utjehu tražiti na dnu svake čaše...

Neću duljiti - Vinko Zulim nije na listi za Sabor.

Uzmimo trenutak tišine i ne sramite se ispustiti koju suzu i zaplakati zbog propale budućnosti.

Mnogi još nisu svjesni koliki hendikep je učinjen Segećanima, a posebno hrvatskom narodu koji će ostati uskraćen gledanja najvećeg hrvatskog sina za saborskom govornicom, gospodina s dresom 491, Vinka Zulima.

Već se danima pripremam za izlazak na izbore. Kupio sam posebno nalivpero marke „Parker“ s kojim sam mislio ići na izbore.

Sve je bilo pripremljeno...
Na listu bi naravno zaokružio Vinka Zulima, te ispunjen svim pozitivnim emocijama otišao kući čvrste vjere kako će se Vinko u saboru boriti za malog čovjeka. Cijeloj Hrvatskoj su uskratili taj luksuz. Očekujem u narednih tjedan dana protest, barem ispred Općine u Segetu u znak podrške Vinku Zulimu.

Vinko Zulim je jedini čovjek koji nas je mogao izvući iz trenutno loše ekonomske situacije, svojom lukavošću i snalažljivošću.

Tomislav Karamarko nije svjestan promašaja kojeg je napravio. Ne mogu vjerovati da mu ni prijatelji Goran Dodig i Milivoj Špika, koji su se toliko trudili, nisu uspjeli pomoći.

S druge strane, možda možemo biti zadovoljni.

Pa tko bi vodio naš Seget ovako smioni i taktički kada bi Vinko bio u saboru?
Tek će se sada Vinko potruditi izgraditi kompletnu infrastrukturu u Segetu kako bi na idućim parlamentarnim izborima mogao biti nositelj svih lista.

Zato danas koristim priliku da vidite o čemu govorim.  Naime, sjetio sam se jedne emisije koja se nedavno vrtjela na HRT-u i koja me iznimno asocira na pojavu Vinka Zulima.
Tko zna, možda je još netko, osim onih cca 1800 ljudi opčinjeno njegovim likom i djelom te je odlučilo snimati serijal o Vinku Zulimu i time preduhitriti čak i Stevena Spielberga.

Gledajući ovu epizodu siguran sam da ćete i Vi koji barem malo poznajete situaciju prepoznati lik i djelo Vinka Zulima. Vi koji baš i niste skroz upoznati, ova epizoda kao da je rađena po njemu.

Moći čete vidjeti kako se troši novac poreznik obveznika (njegova uobičajena i standardna praksa), računi bez pokrića (turistička zajednica), odlasci na janjetinu s društvom (Vinko često u Boraji, ali i po lokalnim restoranima Barba, Kokrlja, Joke, Kod Zule, Frankie i drugi, sve na račun općine), revizija (TZ Seget), tajnik koji radi sve osim da je tajnik (a i ostatak „zaposlenika“ u općini), veze u policiji (PP Trogir, veze s načelnicima i inspektorima u PP Trogir, ali i šire - emisija Provjereno), sin koji je malo (više) promašen slučaj (Marin Kuverta sve samo ne nogometaš), prenamjena zemljišta (golf teren s pajdašem Antom Sanaderom), neznanje o kompjuterima, loše čitanje, spominje minobacač na novine (novinara je napao fizički), prijetnje da će probiti gume (i probijene su, konkretno don Nikoli), kao mito koristi općinsku zemlju, preko turističke sezone i TZ Seget izvlači najviše novca, također koristi elementarne nepogode za izvlačenje novca, manipulira glasačima i kao zadnje Lepoglave se jaaaaaako puno boji.

A to je tek dio radnji kojima se u zadnjih dvadesetak godina koristi kako bi se domogao vlasti.

I onda oni takvu snalažljivost i inteligenciju ne žele i sabor.
Zato nam je situacija u državi katastrofalna!

Sad mi recite da ovo nije snimano po njemu! Vidite li drage Hrvatice i Hrvati, za što ste ostali uskraćeni?

Vjerujem da će Vinko biti dovoljno snalažljiv da uz pomoć svog tajnika, sve glumce i ekipu vezanu za ovu seriju tuži zbog duševnih boli, te da će njegova duša biti na mjestu jedino ako se ukrcaju u jedan od onih mnogobrojnih autobusa, prijave kao glasači u Seget i glasuju za HDZ!

I budite pametni, njima će isto ponuditi novac za glasovanje.

VI SVOJ NOVAC UZMITE.

GLASUJTE ZA BOLJU OPCIJU ILI PREKRIŽITE LISTIĆ.

Novac je Vaš!

Primjedbe

Objavi komentar