Novac


Drage čitateljice i čitatelji.

Ovo Vinko Zulim radi prije svake sjednice.
Za današnju temu sam izabrao nešto nas svih najviše boli, zbog čega se ruše i uspostavljaju međuljudski odnosi, zbog čega se ne može, a to je NOVAC.

Neću puno pisati, dat ću Vam da sami pogledate, analizirate i donesete zaključak.
S obzirom na to da je tema, odnosno njen zaključak poprilično tragičan, neću pisati satirično.

Novac je, kao što smo svi jako dobro upoznati, glavno sredstvo plaćanja, bilo da je obična kupovina u dućanu, ali i kupovina nogometnih funkcionera da tatini sinovi igraju u nogometnim klubovima, kupovina izbora i slično.

Kada sam se već dotakao kupovine igranja u nogometnom klubu, želio bi se ispričati Marinu Zulimu zbog pogrešnog nadimka.

Nazvao sam ga “Segetski Maradona”, no prije par dana me kontaktirao jedan čovjek koji je također igrao u mlađim uzrastima NK Hajduk i rekao da je njegov pravi nadimak KUVERTA.
Marin dolazi u raznim bojama.
Sva djeca u mlađim uzrastima su ga zvali Marin Kuverta. Dakle, gospodine Marine ispričavamo se i više Vas nećemo zvati Maradona, već Marin Kuverta, kako i spada.
Vidim, ni u Interu se nisi iskazao. Moguće da je to zbog krivog nadimka.

No, vratimo se na današnju temu i prave probleme.
S interneta sam skinuo jedan i s Vama dijelim jedan dokument (na vrhu posta) za kojeg je vrlo mali broj mještana Općine Seget uopće znalo da postoji, kamoli da ga je potražilo, pročitalo i analiziralo.

U jednoj od naših priča smo objavili pojedine dijelove, nakon kojih je došlo do tenzija između pojedinih ljudi, do tada prijatelja, o načinu kako se troši općinski novac.

U ovoj situaciji je NOVAC sredstvo plaćanja, ali ne naših računa za koje vrlo često nemamo dovoljno novca ili financiranja školovanja naše djece koje iziskuje jako puno odricanja i također vrlo često nije dostatno.

U pitanju je KUPOVINA NAČELNIČKE FOTELJE OPĆINE SEGET.

MOLIM VAS, čitajte točku po točku prihoda, a posebno točku po točku RASHODA i primijetit ćete nebulozno trošenje općinskog, DAKLE VAŠEG NOVCA.

Vinko Zulim ne troši vlastiti novac ili novac/ostavštinu svojih predaka. On troši novac SVAKOG MJEŠTANINA OPĆINE SEGET I TO U VLASTITE SVRHE.

Vinko Zulim i njegovi lešinari koji stoje iza njega su obični lopovi, koliko god oni to izbjegavali i negirali. 
Činjenice su činjenice.

Ne želim puno pisati i nešto posebno isticati, jer ću Vas tako natjerati da otvorite i pročitate dokument. Krivim i glupi zakon RH jer omogućava trošenje iznosa do dvjesto tisuća kuna bez izglasavanja općinskog vijeća.

Vinko Zulim ima većinu u vijeću i ne bi se ništa promijenilo, ali nebuloze bi češće dospijevale u javnost. Ne bi se odvijale u tišini.

Na ovaj način je Vinko Zulim slobodan dodijeliti po sto tisuća kuna Segetskim mažoretkinjama (prof. mg. sc. dr. dipl. url. Ani Tomaš), lovačkoj udruzi (Radi Muštri, Roku Milatu...), pomorsko-športskoj udruzi (čitaj Božidaru Pavkoviću Boki), HVIDRI (Radi Draganu), stipendije (obje kćeri Nena Grge), ali i kupiti uredski materijal, imati dodatne troškove na zaposlenike (ma što god oni bili, iako imamo i dojavu o kupovini izazovnog donjeg rublja nekim zaposlenicama, ali o tome više drugom prilikom), troškove vozila i drugo.

Naravno, sve to u granicama ispod dvjesto tisuća kuna
Nikome se ne treba opravdavati, nitko ga ništa ne pita - vuk sit, ovca cijela.

Posebna stavka su plaće.

Vidite dragi moji Segećani koliko godišnje plaćate da Vas Vinko Zulim vodi. 

Pogledajte koliko korist općina ima od vjetrenjača.
Ruke tu trlja i Ante Sanader, a Vinko Zulimu uzvrati s cca 2 milijuna kuna godišnje, da se nađe za izbore.

Činjenica je da Vinko Zulim ima ogromne novce na raspolaganju koje troši sa svojih cca dvadesetak najbližih ljudi.

Ono čime Vas kupi za izbore su sitne i jadne svote. Tu i njemu pokazujete koliko ste jadni i bezvrijedni. To je žalosno, ali i istinito. Od Vas radi budalu, jer Vam daje VAŠ NOVAC.

Nama u Segetu ne trebaju EU fondovi! Zaobiđite nas!
U očima Vinka Zulima ste najobičniji jadnici, samo ime i prezime u Bricinoj bilježnici uz koju je napisana cifra, koliko domaćica i bakalara.

Vinko Zulim više cijeni sve one koji su stali muški protiv njega i dao bi milijune da ih ima uza sebe.
Da, vrijedite manje od recimo Ive Marjanice, ma što god rekli protiv njega.
Seget ima financije i mogućnosti i za školu i za dvoranu, vodoopskrbu...



Samo dok je Vinko Zulim na vlasti raspolaže s njom ničega neće biti.

Najbolji dokaz za to je ova stavka NOVAC IZ EU FONDOVA, kraj kojeg stoji 0,00 kn.
Zašto?

Vrlo jednostavno. Vinka Zulima ne zanima ulaganje u Seget i zato što se taj novac prati. Ako uzme novac za izgradnju škole prati se svaka lipa tog novca, ne može se ukrasti, zato se i ne opterećuje s time.

Ovo što se ne prati je njegovo, njegove obitelji i svih lešinara koji su oko njega.

Do kada će Segećani šutjeti i trpjeti?

Primjedbe

  1. Bravo!
    Kratko i jasno, Segećani moraju dignuti glas!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar