Bipolarnost

U Segetu se svi bore.

Prošli tjedan smo imali prilike u Slobodnoj Dalmaciji čitati članak kontra Vinka Zulima.
"Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj."
Slažem se, ali ipak s ovom trojicom ne bi želio imati posla.

Tri mušketira

U članku Jure Ćudina, Ante Barada, i Ivica Marjanica napadaju institucije. Dobra inicijativa, ali pogrešni ljudi. Barada i Ćudina su obični razbijači, a Marjanica se 10 godina (pre)kasno sjetio kontrirati Zulimu. Što je u međuvremenu čekao?

Također jedna informacija i poruka koju će razumjeti "odabrani" pojedinci. Prepoznat će se oni koje ja iz milja nazivam "mobitel ratnici". Generali koji se rađaju nakon bitke.

Naime, ti "generali" nazivaju pojedine ljude te ih uvjeravaju da sve ide svojim tokom.
Ne ide, odnosno vi niste upućeni.

Ono što ide svojim tokom ide zbog nekih drugih ljudi, a ne zbog vas.

Nemate pojma što se događa i niste poduzeli apsolutno ništa protiv Vinka Zulima, nego bacate spinove i hvatate startnu poziciju.

Ražalostit ću vas i uvjeriti da nećete. Već sada ništa ne vrijedite, a ubrzo ćete još manje vrijediti.

Današnju "Segetsku Komediju" posvećujem gospodinu Marku Bubiću.

Marko Bubić je "ugledni turistički djelatnik" - kako sebe od milja naziva. Vlasnik je apartmana Lucija u Seget Vranjici, čovjek koji priča nekoliko jezika, od kojih ćemo svakako naglasiti hrvatski, bosanski i srpski.

Osim ta tri jezika, tečno govori i jezik Vinka Zulima.

Marko Bubić se od izbora do izbora priklanjao raznoraznim opcijama, od onih koje su priklonjene Zulimu, ali i onih koji su kontra ZulimaInteresantno je kako ni sam Marko redovito nije znao kome se priklanja. Ali jedno je bilo sigurno, tražio je svoju dobit.

Uglavnom je uvijek završio u naručju svog velikog vladara Zulima.

Njegov najveći bunt kontra Vinka Zulima se desio na lokalnim izborima 2013. godine, kada je svima govorio javno protiv Zulima. Na skupovima, sastancima, kavama..., drugim riječima - gdje god je stizao.

To je otišlo toliko daleko da je počeo pisati grafite kontra Zulima, te je čak (evo vam i ekskluziva) lijepio plakate na kojima se nalazio Josip Joža Manolić, na kojima je bila pjesma "Ćale moj".

Posjedujemo i SMS-ove u kojima se hvalio da je lijepio plakate po Segetu, u kojima tvrdi da je Manolić u rodbinskoj vezi sa Zulimom.

Dio teksta SMS-ova ide ovako: "Vice je ima bujnu kosu, ovi nema. Ova dvojica imaju govornu manu..."

Kada dođe za to trenutak, cijeli/e SMS/ove ćemo objaviti u javnost.

Marko Bubić je prljavi igrač. Stekao je povjerenje gotovo svih Zulimovih protivnika, dolazio redovito i kod don Nikole Galove kojeg je također uvjerio u svoju "dobronaklonost".

Sve je išlo u smjeru da se jadan Marko konačno odluči na čijoj je strani.

Ali ponovno se dogodio "problem".
Jednog dana dobiva Marko poziv velikog vođe.
  • "Želiš li raditi za mene?" upita nježno Vinko.
  • "Ne znam..." odgovori samozatajno Marko.
  • "Imam posao za tebe, ali ti ga dajem jedino ako mi zauvijek ostaneš odan..."
  • "Zauvijek moj Vinko" reče potiho Marko.
Znate li što su se dogovorili?

Marko je dobio mjesto OVJEROVITELJA ZAPISNIKA u TZ Seget!

Treba i meni trenutak da dođem sebi, kada pročitam koju funkciju je dobio do jučerašnji Vinkov oštri protivnik! Kakva je to funkcija? Odakle je stvorena? Sve unutar zakona. Sve pošteno i sve časno.

Kao što znamo, cijela Turistička Zajednica Seget je leglo kriminala, pa možete zamisliti koliko je važna Markova funkcija. Ionako se koristi isključivo za pranje novca, a sve to dok Marko noćima spava kao beba.

Što je s njegovim do jučerašnjim saveznicima?

Naravno da su se naljutili na njega.

Nakon izdaje  uredno je uredno dobio otkaz u Hotelu Medena. Iznevjerio je SDP, Jakova Validžića i tamo više nije bilo mjesta za njega.

Marko je izvukao tanji kraj.
Dobio je "dobar posao", ne treba ništa raditi, prijatelj je sa Vinkom Zulimom, a i dalje se smatra uglednim turističkim djelatnikom.

No je li sve tako dobro kako izgleda?

Nije. 

Bog kažnjava.

Iako ti je dao 2 sina, namijenio ti je barem jednog zeta.

Izdaja se skupo plaća, a ti ćeš se u to nažalost uskoro uvjeriti.

Primjedbe

  1. Marko Bubić? Jedan duboko nesretan čovjek, koji je izdao svoja uvjerenja i otišao na stranu onih koji ga nisu dostojni....Zašto? Ja vjerujem iz straha... Marka su mnogi pokušavali kupiti,nisu uspjeli,(spomenut ću Jakova Valiđića dok je Marko bio u nadzornom u H.Medena),nije bio na prodaju,a onda je "pao" za ništa...Podjarmio se čovjeku koji je ispod njegova intelekta,progutao svoj ponos,zbog čega?? Zar straha?? Duboko je razočarao sve koji su ga poznavali.... Marko govori engleski ,francuski,talijanski,četiri više od pisca ovoga teksta na Segetskoj komediji...Jer komedija na izmišljenim temeljima nije komedija, već pokazivanje da su u Segetu svi na istoj moralnoj i intelektualnoj razini(čast vrlim i časnim iznimkama,kojih je premalo)...Istina Bog kažnjava,a Vas je autora ovog teksta kaznio sa ogorčenošću i mržnjom...Nadam se da da će vam Bog pokazati pravac...Suprotna strana nije bajkovita ,ali ako se spustite na isti prljavi nivo, postajete isti kao i oni koje mrzite i vaš odraz u ogledalu poslije nekog vremena bit će slika vašeg neprijatelja....

    OdgovoriIzbriši
  2. Marka Bubica osobno poznajem.E moja komedijo Marko Bubic vise stranih jezika govori nego sta ti imas dlaka na glavi.Sad se vidi da sve sta pišeš je lažno.Marko Bubic je jako načitana osoba za razliku od tebe!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Marka Bubića poznajem iz Hotela Medena uvjek je štitio prava radnika.Uvijek buntovnik! Kad je 2005 rušio Direktora Hotela Medena Gosp.JAKOVA VALIDŽIĆA ovaj ga nije uspio kupiti.On se ne moze kupiti.On sam donosi odluke.JAKOV VALIDŽIĆ nije znao za sebe!Gaće su mu se tresle.Inače Marko Bubić govori Talijanski,Francuski,Engleski.Očito ste loše informirani Segetska Komedijo.!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. A kako drugačije da budu informirani dotični pisci kad su lini da dignu guzice sa ulaštene tastature s koje drndaju ovakva i slična sranja a kamoli nešto intelektualnije da urade. Jedini razlog za napisano je zavist ili dosada, ali dodat ćemo im 10% na kvocijent inteligencije, pa ipak pretpostaviti da je u pitanju zavist. Poprilično bljutav govor za nekoga ko se smatra kompetentnim da kritizira i uopce vodi ovakvu "komičnu" raspravu, možda bi mogli na repeticije kod Marka Bubića hahaha... Na kraju priče ljubomora je način iskazivanja počasti genijima od strane osrednje nadarenih pisaca segetske komedije, inače umno ograničenih sposobnosti. teška dramica.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar