Zulime, ne ljuti se.

S obzirom na prijašnjih par postova i ogromnim ciframa kojima su koketirali gospodin Vinko Zulim i gospođica Ana Tomaš, za moje i vaše zdravlje, odlučio sam malo smanjiti s brojevima. Oni sigurno neće, ali sam siguran da će se u Segetu osnovati (ako već i nije) odbor za Identificiranje Segetske Komedije!

Godina je tek počela, treba nekako cijeli novac potrošiti.

Jutros je na mail "Segetske Komedije" stigao dokument koji mi je nedostajao. Tko god da nam ga je poslao, iz redakcije se zahvaljujemo i potičemo na daljnju suradnju.

Prije dva tjedna, pisao sam o dokumentu koji je davne 1993. pozivao Vinka Zulima (I to još u CAPS-LOCKU!) da podnese ostavku na dužnosti načelnika općine Segeta, što ovaj naravno nije napravio.

Jedna stranica, dovoljno za arhivu, a i za knjigu o lopovluku koja je u pripremi.
Naziv je "Kako što aljkavije i nespretnije krasti u vašoj Općini - za početnike" 

Počnimo.


1) Za načelnika Općine Seget, od strane Izvršnog odbora Središnjice HDZ utvrđeno da je kandidat gospodin Ante Tomaš.

Eto vidite. Gdje god se Vinko Zulim umiješa, radi probleme. Umjesto da je pustio Antu Tomaša da obavlja svoj posao, ovaj se morao umiješati. Vinko, kada ćeš naučiti da si ti jedan veliki fijasko? Ali gledaj to s ove strane, da si pustio gospodina Antu Tomaša da radi, nitko ti se sada ne bi rugao na internetu.

2) Klub vijećnika HDZ upoznat je o utvrđenoj kandidaturi gospodina Ante Tomaša za načelnika Općine Seget i da su članovi Kluba upoznati sa stranačkom stegom. Utvrđeno je da se izbor obavi javnim glasovanjem i da su sve to članovi kluba jednoglasno prihvatili.

Vinko Zulim ne zna gubiti, čak se sjećam jedne njegove izjave koja se širila po Segetu kao kuga: "Iz Općine će me samo izvući specijalci.

Dok specijalci ne dođu, Vinko nekako mora ubiti vrijeme.

Znate li koja se igra najčešće igra u Općini Seget?

Čovječe ne ljuti se. Jednom sam tijekom izbora, u uredu Vinka Zulima ugledao kutiju spomenute igre. Mislim da je čak pisalo "Čoveče"...

Iz povjerljivih izvora znam da Vinko Zulim uvijek igra s plavim figuricama (nikada s crvenima!) i to samo s jednom. Također koristi posebnu kockicu koja umjesto "jedan" ima dvije "šestice".

Ako ne uspije iz prva dva puta izvući figuricu, krivi su partizani.

3) Mimo jednoglasne, legalne i legitimno utvrđene kandidature za načelnika Općine gospodina Ante Tomaša na sjednici Općinskog vijeća za načelnika Općine predložen je i protukandidat Vinko Zulim, koji je inače član HDZ i istodobno vijećnik druge općine tj. Općine Trogir.

Sjećam se još priča kada je Vinko Zulim bio vijećnik u Trogiru. Znam da je uvijek bio glasan, ali ga nitko nije shvaćao ozbiljno.
Tamo barem nije skakao po stolovima, kao što u Segetu radi (i to onima od "50.000 kn").

4) Gospodin Vinko Zulim kao kandidat za načelnika Općine nije predložen ni utvrđen:

- ni od Privremenog općinskog odbora HDZ Seget

- ni od Kluba vijećnika HDZ

- ni od Izvršnog odbora Središnjice HDZ

Jeste li se ikada osjećali da vas nitko ne voli, nitko ne razumije i ne želi u svojoj stranci? Svi smo to razdoblje prošli, a  ono se naziva pubertet. 
Gospodin Vinko Zulim je jedno veliko dijete. S tadašnjih 39 godina, smatrao je sebe velikim herojem suprotstavljajući se svima.

"Meni se nitko ne smije rugati, ja sam najjači!" vikao je tadašnji (i današnji) pubertetlija.

Njega nitko u HDZ-u ne voli (barem ga 1993. nitko nije volio). Ni općinski odbor, ni vijećnici ni izvršni odbor! Nitko. Ali sam je kriv.

5) Gospodin Vinko Zulim je u svemu naznačenom bio upoznat pa je i pored svega toga pristao na kandidaturu za načelnika Općine, koju su predložili pored nekih članova HDZ i članova oporbe u Općinskom vijeću Seget.

Da, siguran sam u to. Kao najbolji pravnik u svojoj generaciji, upućen je u sve zakone i članke statuta. Čujem da je u kaznenom pravu, najbolji. Slobodno ga pitajte, tu je majstor.
U malo lakšem ozračju je ovaj post prošao, jer nije bilo toliko spomena novca, ali ponovno ću postaviti jedno pitanje koje je trebalo odavno biti odgovoreno. Zašto u roku od 8 dana Vinka Zulima nisu skinuli sa "segetskog postolja"?

Sve u svoje vrijeme.

Primjedbe