O altruizmu i dobroti


Jučer je u redakciju Segetske Komedije stigao zanimljiv flyer. Hvala gospodi koja su mi ga dostavili, te ih ovom prilikom pozdravljam i potičem na daljnji rad i borbu za istinu.

Kako smo se do sada uvjerili, Vinko Zulim je nezasitan i pohlepan. Novca ima na razbacivanje, a s njim se samo to i radi. Osim Vinka Zulima, već spomenuta gospođica Ana Tomaš može s njim pod ruku. Ipak je potpredsjednica HDZ-a Seget.

Kao velika Hrvatica i još veći katolik, Ana Tomaš smatra da bi se trebalo ulagati u sve osim u općinu Seget. Što bi bilo da ne živi u Segetu?

Donacije su, kao i uvijek u Segetu, velikodušne:

- župnom ured Sv. Marije u Nevestu - 226.432,00 kn
- fra. Petru Bezini - 40.000,00 kn
- klubu hrv. povratnika iz iseljeništva, Zagreb - 80.000,00 kn
- za gradnju crkve sv. Marije Terezije u Resniku - 60.980,00 kn
- župi sv. Ante Padovanskog, Ugljane - 155.001,00 kn

Donacije, ako su za promicanje i razvoj mjesta potrebne, uvijek su dobrodošle. Bilo to za crkvu, društvo ili nešto treće.

Ana Tomaš je uvjerena da radi dobro djelo i da je Bog čeka raširenih ruku kada se jednom pred njim pojavi.

Pošto Seget ima novca, mojeg, vašeg i našeg, zašto se ne bi još malo doniralo po okolnim župama i zanimljivim ličnostima.

-  Pozamašnih 226.432,00 kn je otišlo u župni ured u Nevest. Druga općina, druga županija. Dakle, nije otišlo u izgradnju neke crkve ili nekog objekta, nego je novac poslan u župni ured, a ono što će se s njim raditi nije ni bitno. Ani Tomaš je najvažnije da je ona napravila "dobro" djelo.

-  Fra. Petru Bezini je darovano 40.000,00 kn. Čekajte da još jednom ponovnim. Fratru koji ove godine puni 98 godina se dariva 40.000,00 kn. Za što točno? Za Caritas? Za obnovu crkve, nečega? To ostaje samo na nagađanju. Novac se savjesno mogao donira i u Segetsku župu u korist organizacije Caritasa (koji je i u Segetu nažalost potreban).

- Je li klubu hrvatskih povratnika iz iseljeništva zaista potrebna donacija od 80.000,00 kn i to iz Općine Seget?
Od svih općina i gradova, baš Seget, i to na inicijativu Ane Tomaš donira tom društvu. Ana Tomaš brine za Hrvate van domovine, a za Hrvate i sve manjine u Segetu nema sluha.

Crkva Sv. Marije Terezije u Resniku dobiva simboličnih 60.980,00 kn. Odakle ova cifra, ne znam, ali je očito ponovno korištena za mazanje očiju. 

- Može li mi netko objasniti što je s onom jednom kunom župi sv. Ante Padovanskog? 155.001,00 kn? Ovih 155.000,00 kn je prava sitnica za donaciju drugoj župi i općini.

Nikako ne možemo znati, je li ovo paravan za daljnje pranje novca, ili je u pitanju njihovo solidarno darivanje novca i dobra volja Vinka Zulima. Pretpostavimo.

Ono što je sramotno je činjenica da se u Segetu Donjem već godinama priča o novoj crkvi, jer je trenutna premalena. Zašto se crkva nije izgradila? Rješenje je jednostavno i očito.

Naime, Ani Tomaš (i Vinku Zulimu) je don Nikola Galov trn u oku, jer javno već godinama govori protiv Vinka Zulima i vlasti u Segetu.

Dakako, Anu Tomaš to ne sprječava da svaku nedjelju ode na misu "moliti Boga" za oprost, te špijunirati Vinku Zulimu što je don Nikola na misi govorio, te je li ga spominjao.
Treba li spominjati to da je cijeli put do župnog ureda uništen, te da je javna rasvjeta nepostojeća?

To se desi kada se suprotstavite Vinku Zulimu i Ani Tomaš i ostalima.
Ona vam je inače definicija velikog kršćanina.

Sveukupno, sitnih 562.323,00 kn s kojima smo mogli započeti s rješavanjem mnogih problemima koji muče našu općinu; od javne rasvjete, čišćenja smeća (što iz općine, što po Segetu)  zamjene raspadajućih kontejnera iz 1940-ih, popravka dalekovoda, izgradnje kanalizacije, dovođenja vode do Segeta Gornjeg, te mnogo, mnogo drugih problema koji su odavno trebali biti riješeni. 

Recimo da Ana Tomaš sve to radi jer želi pomoći drugima. Probajmo zamisliti situaciju u kojoj je ona pozitivac u cijeloj ovoj priči i da joj je na umu samo opće dobro. Ja ne mogu! To je ista bagra kao i Vinko Zulim.

Evo za početak, ona je volonter u općini. Zamjenica je Vinka Zulima.
Ono što je interesantno kada ste član segetskog HDZ-a je to da za svoj volonterski rad dobivate simboličnu svoticu od samo 5.700,00 kn mjesečno. Kao volonter. 

Pitanje je koliko toga je u skladu sa zakonom. 5.700,00 kn za volontera mjesečno je ipak previše.
Mjesečna plaća volonteru je propisana na 1.800,00 kn, ali uz raznorazne odbore u koje ju je Vinko Zulim ubacio, u džep upada i dodatnih 3.900,00 kn. Općina će sve napraviti za Anu Tomaš.
Ana Tomaš nije samo volonter! Ona je altruist!

Recimo da se s 5.700,00 kn od volonterskog rada ne može lijepo živjeti, pa je za očekivati da će Vinko udijeliti još novca za svoju jadnu i ispaćenu volonterku.

Vinko Zulim je odlučio da će osnovati nove odbore, bilo da je u pitanju odbor za razvoj Zagore (koji do sada još nije doveo vodu u Seget Gornji), povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda (koji također još nisu ništa napravili, a ispred sebe imaju već dvije elementarne nepogode, Anu i Vinka) ili raznorazne druge odbore koji služe za izljev novca. Ali o tome opširnije drugom prilikom.

Tako je Ana Tomaš ubačena u dodatne odbore da bi nam se još malo rugali sa 5.200,00 kn mjesečno.
Kada se već dijeli, zašto ne još simboličnih 500,00 kn kao članici vijeća. Taman za jedne cipele.

Već smo skupili 11.400,00 kn, vaših i naših koji odlaze u džep ove segetske dame mjesečno.
Ana Tomaš je shvatila da od tih 11.400,00 kn mjesečno ne može kupovati dovoljno robe, pa je zamolila gospodina Vinka Zulima da joj udijeli još malo općinskog bogatstva.

"Kako ne?" reče Vinko Zulim bez puno razmišljanja i ubaci još 100.000,00 kn dami na raspolaganje. 100.000,00 kn da se brine za mažoretkinje.

O tome sam već pričao prošli put, a u pitanju je novac koji bi se trebao trošiti na mažoretkinje, ali završava dami u džepu.
A sada izračunajmo koliko nas godišnje jedna takva dama dođe.

Ni manje ni više nego 236.800,00 kn I to bez donacija, govorimo samo o njenoj godišnjoj zaradi.
S tim novcem bi se moglo primjerice poraditi na obrazovanju Segeta. Bilo da su u pitanju stipendije, proširenje vrtića ili škole.

Prioritet svakako ima ovaj parazit.

Kao što i piše, Ana Tomaš u Trogiru radi kao učiteljica. Predaje od 1. - 4. razreda u OŠ Petar Berislavić. Sudeći po svojoj moralnosti, djeca mogu puno naučiti od nje. 

Kako biti pošten, kako štedjeti, kako kažnjavati lokalnog svećenika kada vam ne ide niz dlaku i ostale Segećane, kako cijeli život bito podoban i slušati Vinka Zulima i surađivati u korumpiranim zločinima. 

Sramite se Ana Tomaš.

Prostor Studencu ne ću ni komentirati. Pitanje je koliko novca se tu slijeva. Općina će za Anu Tomaš sve napraviti. Za nekog drugog Segećanina, koji nije u HDZ-u će još dodatno odmoći. Mene zanima što Ana Tomaš radi sa svim tim novcem? Je li ju Biblija uči da mora biti ponizna i skromna? Ono što bi gospođici Ani Tomaš preporučio je da se prisjeti 10 božjih zapovijedi. Naročito sedme i osme. Te su joj blizu srcu. Ne bi bilo na odmet da se podsjeti i 7 glavnih grijeha.

I moja osobna zamolba, da malo spusti glavu kada ponosno hoda Segetom.

Primjedbe

  1. Odlično.
    Pozdrav od Mementa.
    Samo nastavite tako.

    OdgovoriIzbriši
  2. Možete, pisat, govoriti, ma i pljuvati po vinku Zulimu, al ga neće nitko skinut.
    Pozdrav iz Trogira.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar