Direktno.

Sa Zulimom drugačije ne ide.
Prije tjedan dana uz gospođu koja prodaje voće, spomenuo sam i članak na Direktno.hr

Iako pojedine "stručnjake" poznajem, jedan vjerni čitatelj nam se javio, pročitao komentare, te s nama odlučio podijeliti neke činjenice o "stručnim komentatorima".

Čitajući komentare Adrijane Miloš, Ante Odaka, Eleonore Šode, Željka Cara, Ante Šode, Ivone Tomaš, Renate Šustić-Alajbeg (svestrane konobarice), Ivane Valjan, Ane Stipanović-Odak, Zvonimira Reljanovića, Rade Dragana (specijalca) i ostalih ozbiljno sam se zabrinuo za navedene osobe. 

Nije mi jasna tolika fascinacija i normalna osoba ne može bit toliko zaluđena jednim običnim kriminalcem. Toliko idolopoklonstvo je za specijaliste. Preporuka je da se obratite dr. Goranu Dodigu, on bi mogao imati rješenje za Vas.

Da stvar bude gora, danas mu se klanjate, a sutra ćete, kad Vinko završi u zatvoru, biti prvi koji ćete prati ruke od njega i govoriti što je radio.

Jedini razlog zašto sam današnju "Segetsku Komediju" posvetio Vama, je da ostane zapisano (i zapamćeno) gdje ste bili kada je Zulim harao.

Pa, pročitajmo nešto o njima.

Adrijana Miloš:

Za primjer ostalima :"Uvijek jedinstveni,nepobjedivi i najbolji"

Izuzetno rječito za osobu koja je ispred kamere Provjerenog jedva išta proslovila, a ostala je poprilično zatečena kada joj je novinar pokazao uvid o radu TZ Seget. 
O anarhiji u TZ Seget smo već pričali.
Priča se da je tražena u Monte Carlu kako bi vodila njihovu TZ, ali navodno previše voli Seget pa ostaje tu.
Baš ste jedinstveni. Divim Vam se.

Ante Odak:

Previše auta je na "Segetskoj Komediji" - Antin san
Kao predsjedniku mladeži hdz-a općine Seget, drago mi je da naši mještani cijene naš trud i rad za napredak naše općine. Isto tako se nadam da čemo u nadolazećem periodu opravdati njihovo povjerenje i postići još bolje rezultate na sljedećim parlamentarnim izborima.

Mladić kojeg možete vidjeti u Provjerenom kako lijepo otvara vrata bivšem načelniku Vinku Zulimu, te skupa bježe daleko u noć. Vinkov vitez. Ne u potpunosti na bijelom konju, ali u crvenom Golfu 5. Rame uz rame Nikici Tomašu-Kokrlji (Kevinu Costneru).

Razlog zbog kojeg je on predsjednik mladeži (kojom se tako ponosi) je zbog toga što Zulim nikog drugog nije mogao staviti. Radije se bavi nekom uslužnom djelatnošću u Medenoj i ostavi se stvari koje nisu za tebe. Da, znam, Vinko Zulim ti je obećao Golf 7, a ja ti obećavam da od toga neće biti ništa.

Ivona Tomaš:

"Zasluzuje pobjedu onaj koji je i stvorija od samog pocetka jedan jedini HDZ s nasim nepobjedivim nacelnikom"


Ivona je posebna priča. Gotovo pa nedodirljiva Zulimova ljubimica.
Zašto? Vjerojatno da se ne bi progovorilo o ljubavnim aferama koji je imala i ima s ljudima koji su ili su bili povezani s vladajućom strukturom Općine Seget.
Činjenica da je ljubovala s Vinkom znaju svi, tako da ovo i nije neka ekskluziva, no navodno postoje genetski dokazi njihove afere.

Navodno. Ne garantiram za ovo, samo pišem što čujem.

Ali, gdje ima dima, ima i vatre. Vinko je riješio dugove koje je ostavio njen pokojni muž, pa se Vinku nekako trebalo odužiti.

Renata Šustić-Alajbeg:

Podrška i uvjerljiva pobjeda.

"Podrska i uvjek uvjerljiva pobjeda,ZNA SE u Segetu HDZ a tako ce bit uskoro u cijeloj drzavi"

Ti Renata Šustić-Alajbeg sigurno znaš. Konobarica koja je vodila knjigovodstvo u TZ Seget. To stvarno moraš znat. Također, sjetimo se kako se vješto skrivala iza kamera kada je Provjereno stiglo.

Radije se uhvati konobarenja, jer kada Vinko Zulim ode, zgrada općine će ti biti samo lijepa uspomena.

Rade Dragan:


"Mislim da je demokracija, lokalni izbori sveta stvar. Ljudi izlaze na svoja glasačka mjesta, daju glas onome za koga smatraju da je najpogodniji,najpravedniji. Naši mještani Segeta Donjeg/Gornjeg, Bristivice, Prapatnice, Ljubitovice smatraju da je to HDZ koji dobiva preko 50% glasova i uvijek u prvom krugu punih 25 god. ( svi koji se malo bolje razume u mehanizam glasanja znaju da je nemoguće ukrasti ni jedan glas) i ova anketa me nimalo ne čudi, mislim da je ona i puno povoljnija u korist HDZ. Ali neki luđaci, fukare, mrzitelji svega što je Hrvatsko oni demokraciju ne priznaju. Ma koji izbori. Tito je reka Hrvati ne smiju imat državu i to je to! Tko jebe 3000 mještana i više, oni na izborima imaju svega 250 – 300 i oni će nametnuti volju većini , da se treba odreći svoje domovine.
Kao časnik HV, ratni zapovjednik, HRVI i vijećnik u općini Seget mogu svjedočiti da je HDZ povjerenje mještana zaslužio.

Dao je neizmjeran obol u stvaranju Hrvatske države.
Na čelu sa HDZ-om u Segetu u hotelu Jadran osnovana je prva u državi, motorizirana bojna, koja nedugo nakon osnivanja napada i zauzima vojarnu Seget u kojoj zarobljava veliku količinu streljiva, naoružanja, vojne opreme, koja je bila ključna za nastavak obrambenog oslobodilačkog rata, za NDH Neovisnu Cjelovitu Državu Hrvatsku.
Odlučno smo stali na put mitu i korupciji, uljezima i ratnim profiterima koji su htjeli rasprodati sve što je općinsko.

HDZ u Segetu nije digao ni kune kredita, nije prodao ni metra općinskog zemljišta, a nije nikada ni izgubio izbore niti će, jer mještani Segeta i naše ponosne Zagore nisu ovce kako ih nazivaju mrzitelji."

Pogledajte samo Rade kako se raspisao. Siguran sam da su mu lektori i profesori u zgradi općini pomogli napisati ovaj tekst i hvalospjeve o velikim pothvatima koji su učinjeni za Seget.

Ovoga u Segetu nikad nema.
Pročitajmo još jednom ovu rečenicu

Odlučno smo stali na put mitu i korupciji, uljezima i ratnim profiterima koji su htjeli rasprodati sve što je općinsko.

i zapitajmo se vječno pitanje - TKO JE OVDJE LUD?

Zanimljivo je kako se Rade Dragan prodaje kao neki velikan i vojnik, a ustvari je najobičniji izdajnik. Prevario je "prijatelje" u "operaciji HVIDRA". 

Priklonio se Viljcu, a izdao "prijatelje". To je bilo nedavno, sjetit ćeš se. Samo je problem što te sustiže prošlost, ova bliska, ali i ona malo dalja. 

Da te podsjetim samo ću ti reći jednu riječ: "Dubrovnik". Ti znaš što to znači.

Ruku na srce, slažem se s jednom stvari. HDZ u Segetu neće izgubiti, jer je opozicija loša. SDP, nezavisni, Zavjet za Zulima, instant protivnici Ante Barada, Jure Ćudina, Ivica Marjanica, prof. Ivan Grga i svi ostali. 

Ako se neke stvari ne promjene, HDZ će u Segetu ostati, ali u njemu neće biti nitko od ovih koji su sada tu.

Neki zbog toga što će biti na hlađenju u zatvoru, a neki jer će podviti rep i ograđivati se od Zulima.


Bilo kako bilo, najveći segetski problem jesu ovakvi ljudi. Sav taj lažni kult i licemjerstvo. 

Žao mi je što me je život odveo izvan Segeta, jer u njemu vidim jednu iznimno dobru poslovnu priliku. Da sam ostao bavio bi se prodajom lubrikanata, jer to u Segetu dobro ide.

Kupiš, namažeš se i uvališ se.

I tako već 20ak godina.

Primjedbe

  1. KONAČNO NETKO POČINJE BRINUTI O SEGETU I PROZIVATI UHLJEBE!!! BRAVO!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar