Tko bi gori, eto je doli...

Današnja tema se prije mjesec dana trebala pojaviti u Slobodnoj Dalmaciji.
Vinko Zulim je došao do te faze, kada zabranjuje slobodu govora i slobodu pisanja.

Novinar kojem je ovaj tekst poslan i nije bio baš zainteresiran za tekst, jer je Vinko Zulim nazvao uredništvo koje mu je zabranilo da nastavi pisati protiv Zulima. Naime, Zulimu onda nije sve po loju i ne može krasti gdje i kako želi.

Pod kojim uvjetima i zašto je uredništvo pristalo na to? Razlozi su nepoznati.

Na moju i vašu sreću, a na Zulimovu nesreću, Segetska Komedija će pisati ono što drugi ne smiju. Davne 2005. godine su se održavali lokalni izbori. Kako to uvijek u Segetu biva, zbijaju se redovi. Priprema se mašinerija, broje se potencijalni glasači, asfaltiraju se putovi, dijele se koncesije, bonovi, keksi „Domaćica“ i ovce.

Uz sve to, redovito se prijeti oduzimanjem zemljišta i sličnim stvarima. Izbori su bili izuzetno teški. Vinko Zulim je izgubio 3 kilograma. Omjer u općinskom vijeću za Zulima je bio sve samo ne stabilan.

Te godine nisam namjeravao ljetovati u Segetu, jer sam bio na poslovnom putu, ali se sjećam da sam redovito dobivao poruke i pozive od prijatelja kako Seget izlazi iz mračnog srednjeg vijeka i ulazi u novo doba s novim ljudima.

Godina je 2015. i dalje smo u srednjem vijeku. Ovakvim tempom ćemo se do 2025. vratiti u kameno doba.

Znate li što je gore od Vinka Zulima?
Dva Vinka Zulima.

U Segetu postoje Vinko Zulim - HDZ i Vinko Zulim - SDP. Sudbina koju nitko nije zaslužio. Pa čak ni SegetTaj Vinko Zulim (SDP) je stari lisac. Izuzetno je pošten i pravedanJednog sunčanog proljetnog dana 2005. godine, načelnik poziva Vinka Zulima (SDP) na prijateljski razgovor.

Jednom je dosta politike, a drugi je tek započeo.

Pošto je opće poznata činjenica da bi se Vinko Zulim (SDP) prodao za siću, sjeo je za stol s imenjakom i prezimenjakom.

"Kol'ko bi koštalo da SDP izgubi izbore u Segetu?" upitao je mudro načelnik Zulim.


Vinko Zulim (SDP) koji je poznat kao veliko zanovijetalo je mudro odgovorio kako ne traži puno.

"Želim samo 200.000,00 kn kako bi mogo otvor't svoj privatan biznis. Ne želin više imat posla s politikom, već san dovoljno ljudi pokra i privarija, a i ne želin imat posla sa mlađarijon koja sad dolazi." mudro prozbori Vinko Zulim (SDP).

"Samo 200.000,00 kn? Pošten si. Zauzvrat ćeš razjebat SDP Seget (Zulimove riječi)."
Na ovo jednostavno nisam mogao ostati ravnodušan, sljedeća situacija kao da je ispala iz dobre komedije (segetske!).

Blagajna je prazna!

Nekako treba platiti načelnike policije, inspektore, odbore. Nitko se ne želi odreći svog pošteno zarađenog novca u općini. Domaćice nisu jeftine... 

Kao čestit načelnik i prije svega čovjekVinko Zulim (HDZ) je bio jamac Vinku Zulimu (SDP) u Splitskoj banci za podizanje kredita od 200.000,00 kn.

Ponekad se u općini ni za "Domaćice" nema...
Splitskoj banci su imali i posrednika, ali njega neću imenovati, jer ga USKOK istražuje. Prepoznat će sam sebe.

Na kraju krajeva, ne dolaze vam dva Vinka Zulima svaki dan u banku.

Načelniku je srce na mjestu, SDP je razjeban, izbori su njegovi!

Dolazi dan izbora, Vinko je dobio natrag svojih 7 kilograma, a uz kilograme dolaze i vijećnička mjesta. 

I to sedamNezavisna lista prof. Ive Grge dobiva jedno mjesto, a SDP sa svojim koalicijskim partnerima dobiva jedno mjesto.

7:2.

Probajte zamisliti na što te "sjednice" izgledaju (osim Zulimovog skakanja po stolu i vrijeđanja svih koji nisu HDZ). U međuvremenu, Vinko Zulim (SDP) dignuo je sve četiri u zrak i uživa u svom poštenom zarađenom novcu. Otvorio je svima nam poznati objekt "Art" i uživa u pošteno zarađenom novcu. I on je uistinu čovjek od riječi - nema ga više u politici.

Eh, da se barem njegov imenjak i prezimenjak na vrijeme ostavio politike. Sada mu je prekasno. Da bi stvar bila još gora i još komičnija, na scenu ponosno stupa Barbara Vidović. Za nju sam jednostavno preumoran trošiti riječi. Poznajem je osobno, a bilo bi bolje da je ni ne poznajem.

Ona je također bila vijećnica SDP-u. Preko noći joj na račun sjeda uplata od 5.000,00 eura, a ona preko noći okreće kurs. Do jučer je bila odana SDP-u, a evo sutra je HDZ-ova krtica unutar SDP-a. O njoj i o drugim SDP-ovcima koji su uzeli novac da budu tiha oporba pisat ću u jednoj od idućih priča Segetske Komedije.

Bez obzira koja stranka bili, lakoća kojom se preko noći zaborave vlastiti stavovi, ideologije i birači je izuzetno zabrinjavajuća.

Kada novac kapne u džep, ništa više nije važno. Zbog toga je i došlo do pojave Segetske Komedije. Segetska Komedija nije pojedinac. Ona je sve prljavo „rublje“ i još prljaviji ljudi koji su godinama u Segetu mastili svoj brk.

Segetska Komedija sve zna.

Sve što je napravljeno ilegalno je prijavljeno i za to ćete odgovarati, a ja ću se pobrinuti da to izađe na vidjelo. 

Primjedbe