Pištolji i mirovine

Kako to u Segetu uvijek biva, daleko od očiju javnosti se svašta dešava.

Tako se u proteklom tjednu štošta dogodilo u našem "malom mistu".

Boke i Nenad u šetnji kroz Seget. Boki je u džepu pištolj.
Počnimo od jednostavnijih tema.

Božidara Pavkovića Boku je u petak privela policija, jer je mahao svojim pištoljem i povikivao raznorazne prijetnje.


Nije definirano kome točno je prijetio, ali polako su mu se počeli priviđati neprijatelji, na svakom koraku. Također je u zadnje vrijeme viđen kako izgubljeno luta Segetom s velikim prijateljem Nenadom Grgom.

Približite li mu se dovoljno, možete čuti kako si mrmlja u bradu kako će počiniti ubojstvo, pa zatim samoubojstvo. Ili možda čak obratno. Ne zna ni on.

Izvlačimo dva zaključka:

- Boke zna čitati.

- Afrička šljiva ima zabrinjavajuće nuspojave.


Priča se priča.
Po Segetu se nažalost previše govori, a premalo radi.

Tako izvjesni "gospodin" (čiji podaci su poznati redakciji) prodaje priču da će Vinka Zulima uhititi do Uskrsa. Itekako sam upućen u ovu "problematiku" i to nije istina. "Gospodin", kojeg smo već jednom spominjali želi doći na tron u Segetu. U svom stilu, baca spin samo da bi sebi dobio podršku. 


Ne vjerujte mu.


Krenimo malo na ozbiljnije teme.

Sjećate li se kad je Segetska Komedija pisala o Zulimovoj nezasitnoj želji za upravljanjem cijelim ovim područjem?

Stvaraju se grupacije potencijalnih načelnika.

Svi su od reda poštenjačine.

To je već spominjana ekipa koja uključuje "novake", ali i "profesionalce" Vinka Brkana i Bagija.

Ono što je najsmješnije je to da se u udarno vrijeme nalaze ispred DM-a u Trogiru, ispijaju kavu i poprilično glasno pričaju o svojim planovima.

Što i kako dalje kada uhite Zulima i njegove suradnike?

Ispijajući kavu, raspravljaju kako nastaviti s krađom u Segetu.

Ako do sada niste vjerovali Segetskoj Komediji, onda se zaputite na ovaj link i na ovaj link.

Činjenica je da je Segetska Komedija upućena u situaciju koja se dešava na području Trogira i okolice. Sada se vidi da smo pisali istinu kada smo govorili da Vinko Zulim želi, preko svojih ljudi, preuzeti vlast u Trogiru.

Prije točno mjesec dana smo pisali o tome kako je Ivo Milić u Trogiru spreman srušiti proračun kako bi Zulim mogao dovesti svoje ljude.

Ivo Milić je prije par dana okrenuo leđa HDZ-u u Trogiru i polako počinje ispoštivati svoj dogovor s Vinkom Zulimom (kojeg je naglo prekinula emisija "Provjereno").

Sada HDZ u Trogiru s Filipom Anđelićem ima problem.

Bez poštenjačine Ive Milića nema većinu u vijeću i Milić tvrdi da nema šanse da se dogovore, jer HDZ u Trogiru nije ispoštovao predizborni dogovor.

Ima vremena do izglasavanja novog proračuna, ali pretpostavljamo da će Ivo Milić biti potkupljen još kojim štandom za voćne sokiće u Trogiru.

Neće na odmet biti ni koji nadzorni odbor.


Ivo Milić ima pune ruke posla i mogućnosti! Pred njim je sloboda odabira! Želi li sokiće, odbor ili možda čak novi auto?

Ako može Vinko Brkan (za kojeg mi i dalje nije jasno što radi na slobodi), onda STVARNO može bilo tko.

Ivo Milić će vjerojatno dobiti novi BMW 5, jer ovaj trenutni je malo oronuo. Nije više u modi, a i osjeti se miris drugih muškaraca koji se često u njemu "vozaju" dok ga Milićeva gospođa vozi.

Sve to dok je Ivo na poslu.

Ivi Miliću bi bilo bolje da se više bavi ženom, a manje Zulimom. I kao šećer na kraju, glavna atrakcija i maskota Segeta Vinko Zulim! U utorak 10. ožujka 2015. je u 24sata izašao članak o iznosu plaća općinskih načelnika u Hrvatskoj.  Naš veliki vođa je na prvom mjestu, a 24sata navode kako je iznos njegove neto plaće mizernih 17.107,00 kn. Ono što je neoprostivo je to da 24sata LAŽU!

24sata vode komunisti protiv kojih se Vinko Zulim 491 dan borio u ratu.  I oni su sada našli njega vrijeđati i pisati krive iznose.

Neto plaća Vinka Zulima je ČAK 2 kn niža nego što ovi manipulatori pišu u 24sata.
Vinkova konačna plaća je 17.105,00 kn!

Navodno će se voditi sudski spor protiv 24sata, jer obmanjuju javnost i lažu. Pokušavaju nas sve preokrenuti protiv voljenog nam vođe. Živio nam Vinko. Ruku na srce, Vinko Zulim je zaslužio pa i dvostruko veću plaću.

Kada samo pogledamo ceste na kojima se svaki dan radi, solarna rasvjeta, četiri dvorane i osam škola, vodoopskrba, kanalizacija koje bi se i stari Rimljani posramili, centar za recikliranje, obnovljena šetnica Virulice...

Pogled na Seget s brda Vlaška.


Znate li da Seget zbog toliko novootvorenih radnih mjesta mora uvoziti radnike iz Norveške i Švedske? Vinko zaslužuje sve to, pa i još više.

Ali kako on brine o svima nama, brine i o sebi, pa tako svaki mjesec iz Općine Seget izađe za tridesetak tisuća kuna bogatijiDakako, on je u raznoraznim odborima koji su nam svima potrebni. Nažalost, sve je to legalno, jer je Općinsko vijeće (puno genijalaca) izglasalo. Pitanje je koliko je to moralno

Dakako, riječi moralno i ime "Vinko Zulim" nikako ne idu zajedno. Vinko Zulim trenutno na računu ima nekoliko milijuna kuna "ušteđevine". Pitanje je na koji način je on to uštedio i odakle milijuni? Vinko Zulim je u svojoj imovinskoj kartici naveo da posjeduje samo par pištolja! Više ih nema, jer mu ih je policija oduzela. Pitam se zašto.

Postavljam si dva pitanja.

Prvo:

Kako jedna takva "osoba" može u imovinskoj kartici navesti da posjeduje samo nekoliko pištolja, a ima preko trideset prijava, što kaznenih, što prekršajnih.

Zar to nije "pomalo sumnjivo"?

Eto što vam znači kad ste policijski dužnosnik i načelnika, a na platnoj ste listi Vinka Zulima.

Drugo:

Odakle taj novac?

S obzirom na to da smo upućeni u stanje na računu, a isto tako i u njegovim primanjima smo uvidjeli ogroman nesrazmjer u zbroju zarađenog i onog što se nalazi na računu.

Da je Vinko Zulim, svaku kunu koju je zaradio stavio na račun i nije trošio, ne bi ni približno toliko novca mogao imati.

Čak i da je stavio, odakle mu novac za život? Hrana, luksuz?

Znate, naš Vinko je uistinu skroman.

Redovito kaže kako cijela njegova obitelj živi od mirovine njegove majke Anđelke.

Anđelkinom penzijom se nahrani cijela obitelj Zulim, plate se svi računi, a tu i tamo se kupi koja parcela, jer na kraju mjeseca ostane koja kuna.

Jedno je sigurno.

Marin će se morati prebaciti u neki veći klub za veću svotu da se novac opere, drugoga neće biti.
Segetska Komedija je po pitanju toga već obaviještena. Znamo tko je kontaktiran za transfer, znamo koliko je Zulim platio članak u Sportskim novostima...

Segetska Komedija zna sve.

Ne vjerujte što čujete, vjerujte onom što pročitate ovdje.

Sve znamo, o svima ćemo pisati i SVI će SVE saznati.

Primjedbe