Politička moć i golf tereni

Zašto je baš Seget "odabran" da bude maltretiran od strane Vinka Zulima.
Kriv je i Zulim, ali bez stranke koja stoji iz njega, odavno bismo ga se riješili. On je njihova marioneta.

Tko i zašto štiti Vinka Zulima?

Odakle toliko veza jednoj osobi s kupljenom diplomom?

Kako jedan "farmer u odijelu" može imati toliku političku moć?

U prosjeku, HDZ u Segetu skupi od 1000-1500 glasova (okvirno (što i nije nešto puno)). Kada bi maknuli Vinka Zulima i kada bi se neki konkretni HDZ-ovac s jasnim ciljem, poniznošću i odlučnošću prijavio na izbore u Segetu, ja bi prvi glasovao za njega. Ali tek nakon 100 godina i to možda.

Primijetio sam jednu zanimljivost kod HDZ-a.

Što se HDZ duže zadrži, gradovi/općine budu u većim i strašnijim gubitcima. Uzmimo za primjer situaciju u Vrgorcu gdje je HDZ konačno nakon 23 godine pao. Ili primjer Metkovića gdje je Zulimov istomišljenik i "drug" Jambo ostavio grad u ogromnim dugovima. Omiški HDZ je isto konačno pokleknuo, iako ponovno rade probleme kada god i gdje mogu.

A tek situacija u Trogiru!

Aludiram na razdoblje u kojem je harao gospodin Vinko Brkan. Krao je milijune i milijune. Grad je ostavio u dugu, ništa nije vratio, a šeta po Trogiru kao slobodan čovjek! Doduše, više se ne šepiri toliko kao i prije.

Trenutnu situaciju s HDZ-om, ne poznajem dovoljno dobro tako da u to ne želim ulaziti, bar ne još neko vrijeme. Dovoljno problema imamo s HDZ-om u Segetu.

A to je samo par primjera.

Ima li HDZ uistinu toliko ovlasti da čak i u vrijeme, kada je na vlasti SDP i Ivo Josipović, može održati jednu takvu uhljebu kao načelnika u Segetu?

Ali postavljam jedno pitanje svim SDP-ovcima:

Izbori za predsjednika su za 6 dana i svakodnevno smo bombardirani propagandnim materijalom. Jedni govore da je Ivo Josipović korumpiran, drugi govore da je Kolinda Grabar-Kitarović korumpirana.

Zar ne bi bio dobar potez uhapsiti Vinka Zulima i poslati u medije sve što je godinama, pod okriljem HDZ-a, radio Vinko Zulim u Segetu?

Na kraju krajeva, u Segetu su bili i već spomenuti Tomislav Karamarko, Ante Sanader i Zlatko Ževrnja koji su se grlili sa Zulimom i hvalili ga. Ako nekom trebaju slike s njihovih skupova, posjedujem ih i previše.

Jaki ljudi na visokim pozicijama.

Zamislite koji bi to bio udar na HDZ.

Vjerujem da bi tako dobili puno političkih bodova, a i željno priželjkivane glasače iz 1. kruga.

Kao što sam i obećao, drugi dokument.



Adresa stanovanja je Hrvatski žrtava 22, a to je mjesto prebivališta dragog nam načelnika.
Majka gospodina Vinka Zulima (80 godina) je sa svojom skromnom mirovinom od 2000 kn kupila ovo zemljište od oko 18 000 kvadrata.

Najzanimljivije je što je ovo zemljište kupljeno 2010. godine kada nije bilo građevinsko zemljište. Nedugo nakon kupovine, zemljište se "prenamijenilo" u građevno, a nakon toga u zemljište za sportske namjene, čime je automatski dobilo na (vrtoglavoj) cijeni.

Vjerujem da će tu biti izgrađeno golf igralište o kojem se već dugo priča.

Ako ništa, barem će zahvaljujući golf terenu, za otprilike dvadesetak godina, stanovnici Segeta Gornjeg konačno dobiti vodu.

Naravno, ako glasuju za Vinka Zulima.

Primjedbe